Speltips Wales – Österrike 24/3: Jämn tillställning

Axel Sjödin Publicerat: 24 mars 2022

Det förväntas bli jämnt då Wales möter Österrike i den första playoff-matchen i slutspelsträd A under torsdagen.

Wales - Österrike

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är helt jämnt i oddsen hos spelbolagen kring vilket av dessa lag som kommer avancera och möta vinnaren mellan Skottland och Ukraina i en avgörande match. Hur det blir med den matchen återstår dock att se med tanke på de fruktansvärda omständigheterna i Ukraina.

Matchen mellan Wales och Österrike känns i alla fall på förhand helt öppen och kommer att bli spännande att följa för en neutral supporter. Wales har överraskat i internationella sammanhang förut och verkar ha en väldigt bra sammanhållning i landslaget.

Gareth Bale har varit galjonsfiguren för detta Wales och hans vara eller icke vara i startelvan kommer förmodligen att ha stor påverkan på deras chanser att avancera. Bale har nämligen varit skadad och har inte spelat för Real Madrid på över en månad nu. Han var inte i truppen då de förlorade El Clásico i helgen, men sägs vara nära en comeback. Det är svårt att säga ifall han är i skick till att spela nu på torsdag, men för Wales skull så får man hålla tummarna.

Att Wales ens är med VM-playoff får dock ses som imponerande i sig. De hamnade tvåa i VM-kvalgruppen bakom Belgien och lyckades med en poängs marginal sno åt sig andraplatsen över Tjeckien. Jämfört med Österrike som kom fyra i sin grupp bakom lag som Skottland och Israel så är det ett styrkebesked. Österrike kvalade istället in hit genom Nations League.

100 KRONOR FREEBET – HOS MR GREEN! Mr Green är ett av marknadens hetaste spelbolag nu – med odds på alla möjliga marknader. Ett perfekt läge att prova och få 100 kronor freebet som ny kund? Läs mer eller registrera dig här!

  hämta freebet – 100 kronor hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Österrike når inte riktigt upp till sin potential

Inte heller Österrike är helt fria från skadebekymmer då de åtminstone kommer att sakna två givna startspelare inför den mycket viktiga matchen mot Wales. Både Florian Grillitsch och Christopher Trimmel är borta med skador inför mötet och då båda är defensiva spelare så finns det kanske viss oro hos österrikarna. Även Philipp Lienhart som har hoppat in vid skador i backlinjen är borta så det finns inga starka ersättare att slänga in direkt.

Österrike borde i alla fall oavsett sitta på tillräckligt med kvalitet för att kunna utmana om vinsten i Cardiff på torsdag. Österrike har däremot inte alltid levt upp till förväntningarna på landslagsnivå och det är tydligt att väldigt mycket av deras strategi kretsar kring David Alaba som en defensiv spelfördelare. Marko Arnautovics återvändo till landslaget var dock lyckad senaste och han har trots allt gjort nio mål för sitt Bologna under den gångna säsongen.

Wales verkar dock vara precis den typ av lag som kan höja sig själva med hemmapublikens stöd. Gareth Bale lär också göra allt för att få vara med i en så viktig match för sitt landslag och sammantaget så har Wales trots allt imponerat mer än vad Österrike har gjort under VM-kvalet. Vi spelar därmed på den raka ettan här för 2.95 hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Speltips:

Speltips: Wales vinner
Odds: 2.95
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 20:45
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: