Speltips Zambia – Japan 22/7: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 21 juli 2023

Zambia och den tidigare stornationen Japan gör upp om viktiga poäng i öppningsmötet i grupp C.

Zambia - Japan

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Medan Zambia spelar sitt första VM någonsin så försöker Japan nå tillbaka till sina tidigare höga höjder med en ung generation japanskor. Japan vann VM 2011 och slutade på andraplats både i OS i London och i nästföljande VM 2015, men har sedan dess inte lyckats nå upp till samma nivå efter generationsskiftet.

Japanskorna har åkt ut ur turneringen i den första utslagsrundan i både det senaste VM:et och i OS hemma i Tokyo senast – något som de ska försöka förbättra i år. Förstaplatsen i gruppen kommer dock att bli svår att lägga vantarna på då Spanien är lottade i samma grupp, men de är klara favoriter till att avancera framför Zambia och Costa Rica i grupp C.

Japan var överlägsna i kvalet till VM, men har haft lite blandade resultat i träningsmatcherna inför mästerskapet. Tre raka vinster mot Danmark, Portugal och Kanada inger lite hopp, men dessförinnan har de åkt på ett par förluster mot USA och Brasilien.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Zambia är vassa framåt

Trots att Zambia till stora delar består av spelare som inte kan försörja sig på fotbollen så har de under kort tid blivit ett av Afrikas starkaste lag. De slutade trea i de Afrikanska mästerskapen, trots att deras stora stjärna Barbra Banda inte fick vara med och tävla på grund av för höga testosteronnivåer.

Med tanke på att de dessutom har en tränare, Bruce Mwape, som står anklagad för sexuella ofredanden mot spelarna så är det mycket som inte verkar stå helt rätt till bakom kulisserna i Zambias lag, särskilt då Mwape kommer att leda dem i det kommande världsmästerskapet. Men deras medverkan i VM är ändå stort för damfotboll i landet, även om det kommer att bli svårt att göra något större avtryck i grupp C.

Tillsammans med Costa Rica förväntas de slåss om att inte komma sist i gruppen. Japan och Spanien har kommit mycket längre i utvecklingen och har många etablerade spelare i internationella storklubbar.

Zambias defensiv är inte mycket att hänga i granen, men framåt har de trots allt mycket spets i form av Banda och Racheal Kundaananji. De har tryckt in tre på båda Tyskland och Schweiz i deras senaste matcher och därmed känns spelet på att båda lagen gör mål fullt rimligt för 1.68 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.68
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 09:00, lördag 22 juli
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo