Långtidsspel, Allsvenskan 2016: Rejäla missar från Unibet

Spelbloggare Publicerat: 1 april 2016

Den allsvenska premiären är nära, den andra april spelas de första matcherna. Vi på Spelbloggare.se har checkat av oddsen inför spelåret och investerar i ett par långtidsobjekt.

Vi på Spelbloggare.se kan i samarbete med Unibet erbjuda en fördubblad bonus hos det fullfjärdade spelbolaget – 200% upp till 2 000 kronor.

Snabblänkar: Oddsen | Speltipset |

Head to head – Hammarby mot Örebro.

Vill mena att det är enkelt att välja sida här – oddssättarna plitar ut fel favorit.

Under fjolåret pekade vi ofta på att Hammarby överskattas av marknaden och oddssättarna. De lever till stor del på namnet; att de är en av landets största och mest publiklockande klubbar, men sportsligt ska det inte finnas potential till stordåd från den här truppen, menar jag.

Känns inte som att HIF ska vara speciellt mycket bättre nu, kontra i fjol. Anfallaren tillika brassen Alex har visat framfötterna under Svenska Cupen och i vänskapsmatcherna, men han har hajpats upp lite väl – eller hur?

Finns extremt mycket att hämta ur Örebro. Kanske liten avsaknad av bredd, men den preliminära ordinarie startelvan är av material för den övre tabellhalvan, eventuellt också för att utmana toppen. Gillar framförallt det offensiva kapitalet i bland annat Alhassan Kamara, Martin Broberg och Astrit Ajdarevic.

Förra året var ÖSK nere på det röda tabellområdet, fram tills slutspurten där pinnarna ramlade in tre efter tre. Till slut hamnade de till och med ovanför just Hammarby, som å andra sidan öppnade oerhört starkt i sann nykomlingsanda.

Örebro ovanför Hammarby i tabellen spelas till finfina 2,20 x smeten hos Unibet. Hittar värde runt 35-40 punkter neråt.

Medeiros de Azeredo, Alex – över/under 13,5 mål

Väl inne på spåret ovan.

Hammarbys offensiv blir förstås lite mer intressant med denne Alex i truppen – men den superfarten han fått upp lär trappas av med tiden. Svårt att se honom vara uppe och fajtas i toppen av skytteligan. Känns inte direkt som en klasspelare allsvenska mått mätta, snarare en medelmåtta.

Endast två spelare – Emir Kujovic och Henok Goitom – stod för fler än 13 baljor under fjolårets Allsvenskan. Sju i upplagan dessförinnan. Väsentlig skillnad, men att Alex ens kommer klara av att ta en plats på topp 10-listan har jag svårt att tro.

35 mål stod Hammarby för i det allsvenska comebackåret. Bästa målskytt blev Erik Israelsson med sex fullträffar och nu är assistmaskinen Kennedy Bakircioglu, 35, ännu ett år äldre. Vad mer finns att pressa ur hans fötter? Mindre än vad de flesta verkar vilja tro.

Alex under 13,5 mål spelas till 1,65 x insatsen hos Unibet. Undertecknad hade velat se hans lina på kanske 9,5-10,5, så att värdet finns där är tveklöst.

Speltips:

Speltips: Head to head – Hammarby mot Örebro: Örebro
Medeiros de Azeredo, Alex under 13,5 mål
Odds: 2,20
1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (UNIK BONUS: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:00, 2/4

 

Bästa oddsen:

Vinnare av Allsvenskan 2016 Odds Bolag
Malmö FF 2,80 nordicbet logo
IFK Göteborg 4,75 expekt logo
AIK 5,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Elfsborg 7,00 betsafe logo
IFK Norrköping 21,00 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: