Långtidsspel, Allsvenskan 2016: Upphajpade debutanter får det tufft

Spelbloggare Publicerat: 1 april 2016

 Den allsvenska starten väntar runt hörnet och vi på Spelbloggare.se bjuder på ännu fler långtidsspel inför den stundande säsongen – nu två objekt till 3,20 respektive 10,50x.

Head to head – Jönköping Södra mot Östersund

Nykomlingarnas kamp.

Att båda kommer få slåss med näbbar och klor i bottenstriden? Med största sannolikhet. Vilken sida kommer vara sämst placerad? Svårt att sia – undertecknads känsla är runt fifty-fifty. Oddssättarna – de håller inte med och tror ser Östersund som klar favorit i den här ”matchen i serien”. Detta lämnar oss klart och odiskutabelt, i alla fall i min bok, spelvärde.

Mellan förra årets Superettan och Allsvenskan var känslan att det skiljde mer än på flera år. Det kommer, som nämnt, med all sannolikhet handla om bottenstriden för bådadera parter.

J-Södra kom ju etta i förra årets Superettan, exakt en pinne ovanför just Östersund. Trots den lilla skillnaden kändes man MER solida från början till slut – en tänkbar orsak till de flera tappen i sluttampen av spelåret var också att den allsvenska biljetten var klar flera veckor innan.

Tycker båda sidorna hämtat in helt okej material under transferfönstret, men det återstår fortfarande att se om ÖFK hanterar att spela försvarsinriktad fotboll mot de bättre motståndarna. Stor risk att de blir sårade om den offensiva balansen tar över.

Ser J-Södra som ett med helgjutet lag i den bemärkelsen. Finns en annan stabilitet där pressen är stor på André Calisir att hålla ihop det hela – det tror jag han kan. Klasspelare i Superettan, bör vara detsamma i Allsvenskan.

J-Södra i den här ”matchen i serien” spelas till kalasfina 3,20x. Kör även en pollett på att ÖFK kommer sist till 10,50 x smeten.

Speltips:

Speltips: Head to head: J-Södra – ÖSK: J-Södra
Odds: 3,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (UNIK: 2 000 kr bonus)
10Bet   (UNIK: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:00, lördag 2/4