Långtidsspel, Champions League 2016/17: Håller de fanan uppe?

Spelbloggare Publicerat: 11 november 2015

Guld, framtidstro och ett Allsvenskan som hamnat på den europeiska fotbollskartan. Vi anser att IFK Norrköping bör ses med en okej möjlighet att nå kommande CL-gruppspel – helt till skillnad från Betsson och då köper vi deras utställda värdesiffror.

Snabblänkar: Speltipset | Läsarnas röst |

Malmö FF har satt Allsvenskan på den europeiska fotbollskartan efter att ha kvalificerat sig till Champions League-gruppspelet två år i följd – nu verkar det som att de varken kommer få chansen att kvala dit eller ens till Europa League. På tiden att en annan klubb steppar upp i deras frånvaro?

Janne Andersson och hans IFK Norrköping stod för en storskalp när de, som tippade i mittenskiktet i serien, vann hela Allsvenskan anno 2015. Det innebär, som bekant – CL-kval…

Att MFF med sitt spelar- och ekonomiska kapital har bättre förutsättningar än Norrköping att skövla framgångar ute i Europa – så är det. Förstås.

Betsson sticker ut hakan

Men undertecknad viftar absolut inte bort IFK:s möjligheter att åstadkomma stordåd – svenska mått mätt – ute i Europa. Det till skillnad från vissa andra…

– Tyvärr så döms Norrköping ut i kommande CL-kval. Man kommer förlora alldeles för många nyckelspelare inför nästa säsong. Man har haft en fantastisk säsong detta år, men tyvärr så är det slut på det roliga nu, sa Betssons Mattias Wennerkvist till Sportbladet, i en artikel som publicerades häromdagen.

Och så är det; betydande pjäser kommer förloras, men med den stora framtidstron och -andan som råder i klubben har jag svårt att se IFK vara alltför lättköpta, trots det inte överdrivet stora ekonomiska kapitalet i klubben.

Inte att feltolkas – att spika ihop en lika slagkraftig trupp som man haft kommer bli svårt – men är det någon allsvensk tränare som ska lyckas, då är det Janne Andersson.

Tittar vi på de motståndare Malmö ställts mot i kvalet, är det inte så att en toppkonkurrent i Allsvenskan inte skulle klara av att avverka dem över 180 minuter – exempelvis Celtic, Sparta Prag och Salzburg.

31,0 x insatsen erbjuder Unibet för att IFK ska nå CL-gruppspelet – det är ungefär hur jag värderar deras chanser också. Betsson sticker å andra sidan ut hakan med att ställa ut makalösa 91,0x för samma spel och det måste investeras i. Skickar in en halv enhet på det.

Speltips:

Speltips: Norrköping når Champions League-gruppspelet 2016/17
Odds: 95,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)