Speltips AS Monaco – Lyon 2/5: Måstematch

Axel Sjödin Publicerat: 1 maj 2021

Monaco välkomnar Lyon i den franska toppstriden där Champions League-platserna står på spel.

Monaco - Lyon

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AS Monaco har bit för bit närmat sig den franska titelstriden och har nu brutit sig in i topp tre på riktigt. Inför omgången var de endast två poäng bakom ligaledarna Lille. Matchen nu på söndag mot Lyon är den tuffaste matchen kvar på säsongen och kommer troligtvis att vara direkt avgörande både för Monacos chans till titeln och Champions League-placeringarna.

Trots att de bara är ett par poäng bakom så kan titeln bli svår med både PSG och Lille framför dem utan några tuffa matcher kvar på säsongen, men ifall de lyckas vinna mot Lyon här så utökar de deras marginal ned till fjärdeplatsen åtminstone. Med eventuellt sju poängs marginal ned har de i stort sett säkrat Champions League-spel nästa år vid vinst här. En eventuell förlust hade såklart gjort det mycket svettigare även om de fortfarande hade legat över Lyon i tabellen med en poängs marginal.

Monaco har dock nyligen haft ett mindre utbrott av COVID-19 i truppen, vilket kommer väldigt olägligt. Aleksandr Golovin och Gelson Martins är de spelarna av betydelse som påverkats av det och förhoppningsvis dyker inga fler fall upp. Stevan Jovetic är inte heller tillgänglig då han tvingades kliva av planen senast mot Angers.

Lyon har fortsatt att tappa i tabellen

Lyon ställs inför ytterligare en toppmatch mot Monaco bara en vecka efter deras förlust mot ligaledarna Lille. Lyon tog en tidig tvåmålsledning i matchen, men lyckades inte hålla emot Lilles anstormning och framförallt Burak Yilmaz artisteri som gjorde att Lille på spektakulärt vis kunde vända matchen och vinna med 3-2 till Les Gones förtret.

Lyons titelhopp försvann nog redan förra helgen, men hoppet om Champions League lever fortfarande, men som vi varit inne på så är matchen mot Monaco nu ett absolut måste att vinna. Att ha toppat tabellen vid årsskiftet och avsluta utanför Champions League-platserna hade nog känts oerhört tufft för Lyon, men klarar de sig förbi detta hinder väntar lättare matcher i de sista omgångarna.

Skadeläget ser bra ut, Tino Kadewere var tillbaka mot Lille och hoppade in från bänken och kan mycket väl starta här. Jason Denayer är den enda spelaren som är tveksam till spel, i övrigt har Rudi Garcia hela truppen till sitt förfogande i slutspurten.

Att Lyon tappat från första- till fjärde plats under kalenderåret är dock ingen slump, man har varit det klart skakigaste laget i topp fyra samtidigt som Monaco varit det formstarkaste och gjort en före detta solklara topp tre till en topp fyra. Även nu har de fem raka vinster i ligan. Vi backar Monaco och spelar på den raka ettan här med andra ord för 2.35 hos Campobet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Monaco vinner
Odds: 2.35
Bolag: Campobet
Spelstopp: 21:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: