Speltips Bordeaux – Marseille 7/1: Fördel bortalaget

Martin Efvergren Publicerat: 7 januari 2022

Bottenlaget Girondins de Bordeaux tar emot topplaget Olympique de Marseille i Ligue 1. Matchen spelas fredagen den 7 januari 2022 med avspark kl 21:00.

Bordeaux – Marseille

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vladimir Petkovic tog över tränarskapet i FC Girondins de Bordeaux i somras, men har inte fått laget att lyfta. Efter 19 spelade matcher i Ligue 1 har man tagit 17 poäng och ligger på en placering strax ovanför nedflyttningsstrecket.

Bordeaux avslutade år 2021 med att förlora med 3-2 hemma mot Lille efter att ha tappat en 2-1-ledning i slutskedet av matchen. Det nya året började inte bättre då man i söndags föll borta mot Brest med 3-0 i Coupe de France.

Olympique de Marseille har en klart bättre höst bakom sig. Man delar just nu andraplatsen i Ligue1 på samma poäng som Nice, men med en match mindre spelad. Efter 18 spelade matcher har man tagit 33 poäng.

Strax innan jul fick man dock bara med sig ett kryss från hemmamötet mot Reims. Detta efter att Payet kvitterat till 1-1 på straff på tilläggstid. Anfallaren Dieng fick också syna det röda kortet i slutet av den här matchen och är därmed avstängd den här matchen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bordeauxs defensiv är sämst i Ligue 1

Bordeaux kämpar i botten av Ligue 1 medan Olympique de Marseille går för att kliva upp på andra plats i tabellen. De senare gäller också som ganska stora favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. En rak tvåa ges till ett odds omkring 1.55.

När de här båda lagen möttes i Marseille i den andra omgången av den här säsongen blev det emellertid en jämn batalj. Den matchen slutade 2-2 efter att hemmalaget tappat en 2-0-ledning. Förra vårens möte i Bordeaux slutade 0-0.

De möttes alltså senast i mitten av augusti och sedan dess har de här lagens utveckling gått i olika riktningar. OM avslutade förra året starkt och har på sina åtta senaste matcher tagit sex segrar, en förlust och ett kryss. De inledde det här året med att besegra Chauvigny med 3-0 i franska cupen.

Jorge Sampaoli förfogar över en trupp som innehåller en hel del spets. Mot ett Bordeaux som släpper in väldigt mycket mål och där tränare Petkovic hänger löst bör man ha goda chanser till tre poäng.

Bordeaux har släppt in hela 43 mål på 19 matcher och är med det sämst i Ligue 1. Det kan jämföras med Olympique de Marseille som bara har släppt in 15 mål och därmed är bäst i ligan i den kategorin.

Mycket talar med andra ord för Olympique. Jag tror att man kommer se till att vinna den här matchen med viss marginal och mitt spel blir därför Olympique de Marseille -1 (asian handicap) till 1.89 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Marseille -1 (asian)
Odds: 1.89
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, fredag 7 januari 2022
TV: 
Stream:  Expressen TV

Jämför odds: