Speltips Bordeaux – PSG 3/3: Tungviktsmöte

Simon Pålsson Publicerat: 3 mars 2021

Ligue 1 åker vidare på onsdagen med en full omgång. Då spelar klassiska Bordeaux hemma mot rivalen Paris Saint-Germain.

Bordeaux - Paris Saint-Germain

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jag är knappast den sista att klaga på den ojämna fördelning som har varit i Ligue 1 under många säsonger och det raljeras gärna, även från min sida, om att det här är den liga i hela Europa som är minst intressant att följa just av den anledningen att man redan vet vilka som kommer att vinna.

Men efter 27 spelade omgångar, med totalt elva matcher kvar att spela för merparten av lagen (något lag släntrar efter med en match), kan vi konstatera att det är vidöppet i striden om ligaguldet.

Paris Saint-Germain har som sagt för vana att prenumerera på denna ligatitel, men i skrivande stund är man inte ens serieledare. Nu är det i för sig bara två poäng upp till Lille efter helgens omgång, då Lille tappade poäng och PSG vann, men det är ändå kittlande och otroligt spännande.

Faktum är att det finns ytterligare två lag, Lyon (56 poäng) och AS Monaco (55 poäng) som har serieledningen inom räckhåll. Med andra ord går vi inför en avslutning på säsongen som är någonting alldeles extra.

Med sex förluster under säsongen har Paris Saint-Germain visat sig mänskliga och det känns som att det finns en klar motivationsbrist i det här laget i år. Fokus ligger troligen på att göra det bra ute i Europa, i Champions League, och kanske gör det att spelarna inte kommer upp i samma nivå i ligaspelet.

Bordeaux har tappat slaget

I perioder har Bordeaux varit ett mycket starkt lag den här säsongen och runt årsskiftet låg man långt upp i tabellen, där man konkurrerade på allvar om Europaplatserna. Men den striden kan man nog nästan lägga bakom sig, om inte nu, så väldigt snart.

För formen som Bordeaux har just nu är ingenting annat än horribel. Med fem förluster på sina sex senaste har man fått se övriga lag i toppen glida ifrån. Nu har man åtta poäng upp till en Europaplats. Med elva omgångar kvar att spela är det ingen omöjlighet, men hur troligt är det att Bordeaux plötsligt ska resa sig? Det finns ingenting som pekar på det nu.

Nu möter Bordeaux också ett Paris Saint-Germain som man har tolv raka matcher mot utan att vinna. Det är kanske inte här och nu som det ska vända för Bordeaux, om det nu någonsin ska kunna göra det.

Paris Saint-Germain vinner spelas kort och gott till 1,47 gånger såsen hos Betsafe. Det är ett odds som av allt att döma kommer att sjunka lite inpå matchstarten.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: PSG vinner
Odds: 1,47
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 21:00, onsdag 3 mars 2021
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo