Speltips Brest – Lyon 19/2: Överdriven favorit

Simon Pålsson Publicerat: 19 februari 2021

Lyon är försiktigt på dekis i franska Ligue 1, men måste vinna borta mot Brest fredagen den 19 februari 2021.

Brest - Lyon

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit ett intensiva månader i toppen av franska Ligue 1, som den här säsongen känns mer öppen och intressant än på många år. Det har såklart att göra med att Paris Saint-Germain underpresterade under inledningen på säsongen.

Faktum är att suveränerna står på fem förluster efter 25 spelade omgångar, och att ha en så hög förlustprocent är verkligen ovanligt för deras del.

I sina bästa stunder håller Paris Saint-Germain såklart fortfarande en nivå som Lyon, Lille, AS Monaco och övriga lag i toppen inte är i närheten av.

Men med det sagt är det vidöppet när det nu återstår 13 omgångar att spela. Med liten fördel för PSG eftersom man trots allt är det starkare laget sett till trupp och modern historia.

Lille – 55 poäng
PSG – 54 poäng
Lyon – 52 poäng
AS Monaco – 49 poäng

Lyon har länge varit loket, men förlusten senast var den andra inom loppet av sex matcher, och nu har man därmed tappat sitt övertag. Det gör fredagens möte med Brest så viktigt.

Sämre trend

Man kan absolut imponeras av detta Lyon, vars lagbygge har fått en helt annan utdelning den här säsongen, men det är fortfarande ett lag som har kvar att jobba på, och ett lag som kanske kan få det tufft över en hel säsong.

Personligen tror jag att det är vad vi ser nu, med två förluster på sex matcher och ett klart mindre vägvinnande spel. Senast föl man till och med på hemmaplan, då mot Montpellier.

Brest däremot kryssade mot topplaget Lille, på bortaplan, och har en stark trend med fyra raka matcher utan förlust. Mittenlaget har en liten chans på Europaplats om man avslutar säsongen urstarkt.

Brest +1,5 spelas här till 1,68 gånger såsen hos SpeedyBet.

  Rygga spelet hos speedybet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Brest +1,5
Odds: 1,68
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 21:00, fredag 19 februari 2021
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo