Speltips Dijon – Rennes 16/10: Ligue 1

Simon Pålsson Publicerat: 15 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Rennes är klar favorit borta mot Dijon i franska Ligue 1. Vi rekar med odds inför fredagen den 16 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos betfair!
Annons. Nya kunder hos Betfair. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Fransk ligafotboll på schemat och ett möte som lockar fram ett bra speltips är det mellan Dijon och Rennes, som vi har ett gott öga till just nu.

Rennes visade redan förra säsongen att man är ett lag att räkna med numera och det är tydligt att det omtag man har tagit både på organisations- och spelarsidan verkligen har fått effekt. Nu försöker man bygga ett lag till stora delar grundat i en slags ungdomlig entusiasm.

Som bekant är det ett sätt att bygga lag som faktiskt kan ställa till problem, men när det slår väl ut blir det ofta väldigt lyckat. Det ser ut att vara precis vad som har hänt i fallet Rennes. Förra säsongen tog man en efterlängtad plats till Europaspelet, och nu ser man ut att konkurrera på allvar i toppen av tabellen.

Men man må leda tabellen efter sex omgångar. Däremot har man redan två kryss, varav ett tungt kryss mot Reims senast det begav sig i Ligue 1. Det var inte riktigt enligt planen och gjorde att man, trots hemmaplan, tappade lite kraft i toppstriden. Just nu har man exempelvis två poäng ner till Paris Saint-Germain som blir det svåra att hålla bakom sig.

Men Rennes är ett väldigt intressant fotbollslag, som med 14 gjorda mål på sex omgångar visat att man har vad som krävs för att verkligen göra mål. I åtta av sina nio senaste ligamatcher har man gjort minst två mål. Det säger också en hel del.

Dijon orkar inte ställa till det

Nu blev det faktiskt inte mer än ett möte mellan lagen under förra säsongen med tanke på att Ligue 1 stängdes ner i förtid, men vi kan konstatera att det i sig inte blev det allra bästa mötet för Rennes. Man föll med 2-1 på bortaplan. Faktum är att man nu har tre raka förluster borta mot Dijon.

Men den resa som Rennes har haft sedan dess, och den utveckling som Dijon parallellt haft nu under den här säsongsinledningen, tyder på att man borde kunna vinna den här matchen. I mina ögon är man klara favoriter.

Tänk på att Dijon nu ligger i botten av Ligue 1 med fem förluster och ett kryss på sex omgångar. Nu senast föll man tungt mot Bordeaux med 3-0 och känslan är att man inte har mycket att sätta emot när Rennes får upp farten.

Rennes vinner spelas till 1,80 gånger såsen hos Betfair.

Annons:
  Rygga spelet hos betfair – Få 100 kronor riskfritt!
Annons. Nya kunder hos Betfair. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Rennes vinner
Odds: 1,80
Bolag: Betfair
Spelstopp: 19:00, fredag 16 oktober 2020
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: