Speltips inför Amiens – Lyon 13/9: Målspel i Frankrike

Simon Pålsson Publicerat: 13 september 2019

Det blir ett målspel inför fredagens intressanta möte i franska Ligue 1 mellan Amiens och Lyon den 13 september 2019.

Annons:

Det är åter dags för ligafotboll runt om i de olika hörnen i Europa. På fredagen spelas det toppfotboll i nästan alla länder. Det gör att vi bland annat får tillfälle att göra ett välbehövligt nedslag i Frankrike.

Där är det mötet mellan Amiens och Lyon som inleder helgens fulla ligaomgång. Här har vi ett Lyon som öppnade säsongen strålande, men som efter en onödig förlust tappade lite mark i toppen. För att kunna konkurrera på allvar, då allra främst med PSG, finns det knappt utrymme för något poängtapp. Alls.

Just nu står laget, om vi räknar med avslutningen på förra säsongen, på totalt nio matcher utan förlust på sina tio senaste i Ligue 1. Det är ett tecken på att man åter hittat rätt. Det känns som att man har med sig det fina från förra säsongen in i det här året. Med tio mål framåt på fyra omgångar finns det all anledning att se med tillförsikt på fortsättningen.

För Amiens är det aningen tyngre, även fall laget med sin enda vinst på fyra matcher har någon slags grund att stå på. På hemmaplan har man spelat bra både mot Nantes (förlust med en man mindre) och i segermötet med Lille. Det är det man kan luta sig mot nu. Det ger ändå en trygghet med att vara starka på hemmaplan.

Målspel på fredagskvällen

Det går inte att blunda för att det finns en tydlig hierarki mellan dessa båda lag där styrkeförhållandet under flera år varit extremt tydligt. Eller vad sägs om det faktum att Lyon inför det här mötet har hela sju raka matcher mot Amiens i vilka man gått segrande ur striden. I fem av fallen dessutom helt utan att släppa in mål. Det är oerhört starkt.

I vår värld är det bara en av flera anledningar till att Lyon är givna favoriter här, men kanske har Amiens äntligen någonting intressant på gång.

Det har i för sig blivit lite strul kring anfallaren Saman Ghoddos, vars övergång var regelvidrig enligt FIFA, varpå han nu ska straffas med fyra månader utan spel. Det är knappast vad varken han eller klubben behövde, den saken är helt säker.

Här tycker vi att Amiens har goda chanser att kunna göra ett avtryck efter en fin trend offensivt under säsongsinledningen.

Båda lagen göra mål spelas till fina 1,76 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  20:45, fredag 13/9
TV:  Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.