Speltips inför AS Monaco – Lyon 9/8: Ett svettigt premiärmöte

Simon Pålsson Publicerat: 8 augusti 2019

Det blir ett underspel inför premiären i franska Ligue 1 fredagen den 9 augusti. Då möts AS Monaco och Lyon i en potentiellt het premiärmatch.

Annons:

Då är det äntligen dags för en av Europas hetare ligor – den franska Ligue 1 – att inledas med sin premiärmatch. På fredagskvällen är det dags för det som är ett tungviktsmöte sett till historien, AS Monaco mot Lyon.

För bara ett par säsonger sedan vann klassiska AS Monaco alltså Ligue 1, men med förra säsongen färskt i minnet är det svårt att veta vad som kan förväntas av laget. Då krigade AS Monaco i botten nästan hela året och räddades med ganska snar marginal på slutet. Detta trots flertalet profilerade spelare som förstärkte lag.

Samtidigt har Lyon – den forna storklubben från tidigt 2000-tal då man hade svenskar som Andreas Isaksson och Kim Källström i laget – tagit sin utveckling på rätt håll.

Med ett par viktiga förstärkningar har laget stärkt sin konkurrenskraft och är nu ett lag att räkna med igen. Över en hel säsong ska det mycket till för att man ska kunna störa PSG, men nog närmar man sig allt.
Annons:

Ett underspel i premiären

AS Monaco har på ett närmast desperat sätt försökt få ordning på sin spelartrupp inför den här säsongen. Det går att förstå med tanke på hur förra säsongen avslutades. Inför det här mötet saknas också ett par viktiga spelare, där en handfull utan tvekan hade varit aktuella för en startelva. Willem Geubbels, Danjel Subasic, Pietro Pellegri och Stevan Jovetic kommer inte att finnas med i matchtruppen i fredagens premiär hemma mot Lyon.

Samtidigt har Lyon en klart bättre situation vad gäller vilka spelare som finns tillgängliga inför premiären. Det är alltid en fördel att själva kunna formera startelvan man vill och inte låta yttre faktorer som skador påverka hur laget ska se ut. Youssouf Kone och Marcal är däremot aningen osäkra till spel. I skrivande stund återstår att se huruvida de finns med i matchtrupp eller startelva. Däremot är startelvan stark med stjärnan Memphis Depay i spetsen.

I ett så här tidigt skede av säsongen känner vi oss inte säkra på vad vi kan vänta oss av lagen och baserat på försäsongens insatser finns det lite att spetsa till hos båda lagen.

Därför lockar underspelet inför matchen. Under 2,5 mål spelas till 1,90 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:   Under 2,5 mål
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  20:45, fredag 9/8
TV:   viasatfotboll logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.