Speltips inför Bordeaux – Marseille 5/4: Högoddsare uppdukad

Spelbloggare Publicerat: 4 april 2019

Ett franskt klassikermöte står på fredagens välsmakande fotbollsmeny – ett Bordeaux som underpresterat fatalt under spelåret och ett Olympique Marseille som är uppe och stångas i toppen av Ligue 1. Frågan är: vem vinner, om en vinnare ens blir korad?

Annons:

En av den franska klubb- och toppfotbollens största besvikelser, Bordeaux. Med målet inställt på Europaspel och ett spelarmaterial som bör hålla för dito, till att vara nere på den undre tabellhalvan och enbart slåss om enstaka positioner under seriens avslutande fas. Långtifrån vad som var tänkt.

Att det finns en enorm besvikelse har heller inte sopats under mattan, varken från supporter- eller experthåll. Klubben har också vidtagit drastiska åtgärder, förändrat på tränarfronten och plockat in portugisen Paulo Sousa. Facit under honom? Lite sisådär. Kryss mot Rennes samt Amiens SC. Man suktar nu efter den första trean – och bättre tajmad än i ett attraktivt möte som detta skulle den knappast kunna komma.

Däremot är det uppenbart att Olympique Marseille får axla favoritskapet inför matchen, ett relativt klart sådant. De är uppe och tampas i toppskiktet av tabellen, nu placerade som femma och med siktet i första hand inställt på fjärdeplatsen.

Formen är samtidigt ett frågetecken. Gällande förlusten mot så dominanta PSG, 1-3 borta, finns det inte så mycket att snacka om, men det blev bara 2-2 när Angers SCO kom på besök till Stade Vélodrome senast – och det efter att man haft en tvåmålsfördel redan kvarten in i matchen. Mario Balotelli stod för båda fullträffarna. Hans form är åtminstone prickad.

Enda rapporterade avbräcket för Marseille är på Bouna Sarr, avstängd efter att ha blivit utvisad förra veckan. Bordeaux saknar skadeduon Andreas Cornelius samt Igor Lewczuk medan Sergi Palencia och Aurelien Tchouameni är tveksamma.

Raka krysset lockar

Kan Bordeaux få ett lyft under den nya tränaren och med det lite medvind in till kommande år? Vissa indikationer finns trots allt och nu har tre raka kryss, varav två med Paulo Sousa vid rodret, radats upp.

Motivationsfaktorn hade normalt kunnat spela in, men det här är lite mer än en serielunksfajt och med den inneboende rivalitet som finns ska det inte finnas på kartan att de inte bjuder upp till dans och kamp denna afton.

Gästerna svajar dessutom något och tycktes hamna på hälarna efter drömstarten mot Angers senast. Generellt är bortaspelet lite sisådär medan Bordeaux det facto enbart förlorat tre av 15 hemmamatcher; 6-3-3 i resultatraden.

Vi skulle förvånas om det här inte blev tätt och hårt. Därför lockar ett visst utfall med skrällodds – det raka krysset, till 3,35x hos Betsson. Glöm inte bort att just de streamar matchen helt utan kostnad.

Annons:
  Rygga spelet & se matchen hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,35 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45, fredag 5/4
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.