Speltips inför Caen – Lorient 5/8: Franskt ligamöte

Simon Pålsson Publicerat: 5 augusti 2019

Det blir fullt fokus på ett målspel inför ett av måndagens mest intressanta möten i Europa mellan Caen och Lorient i Ligue 2 den 5 augusti 2019.

Annons:

Det är franskt ligamöte på tapeten den här måndagskvällen. Med de europeiska högstaligorna bara dagar eller i vissa fall veckor bort är det fortfarande så att andradivisionerna runt om i Europa faktiskt hamnar i rampljuset. Ligue 2 och fransk ligafotboll har exakt samma fenomen för närvarande.

Caen öppnade säsongen 2019 med att spela oavgjort mot Sochaux på bortaplan. Ett relativt tråkigt möte slutade 0-0 och det gick att se hur båda lagen kände på varandra. Det är en ganska vanlig förteelse i ett tidigt skede av en ny säsong.

Lorient däremot hade inte mycket övers för sina motståndare från den franska huvudstaden. Paris FC – ej att förväxla med den mäktiga och fortsatt överlägsna klubben PSG – vägde på tok för lätt och förlorade med hela 3-0 på bortaplan. Det ska sägas att Paris FC fick en tidig utvisning, någonting som hjälpte Lorient att segla hem med vinsten utan att behöva förta sig.

Ett målspel i Ligue 2

Lorient avslutade förra säsongen med en väldigt tydlig offensiv trend och i lagets åtta av de tio senaste matcherna har det gjorts minst tre mål totalt i matchen. Med tanke på att Caen och Lorient också har en tendens att spela offensivt inriktade matcher – åtminstone när Caen står som hemmalaget – finns det en del som pekar på mål här. Skulle man kunna tro. Över 2,5 mål har varit ett gångbart spel i fyra raka möten på plats i Caen.

Dessutom är Lorient direkt svaga i sin egen defensiv och har släppt in minst två mål i fem av sina sex senaste bortamatcher. Alldeles uppenbart finns det en del kvar att arbeta på.

Men allt det här till trots tänker vi ta in en ny faktor i beräkningarna. Det är nämligen ett helt nytt spelår, en helt ny säsong. Det är dessutom tidigt på säsongen, varpå lagen rimligen inte har fått upp ångan helt och fullt. Det brukar vanligtvis märkas i den offensiva delen av spelet först och främst.

Båda lagen göra mål – nej.

Det är det spel vi landar i till slut och med tanke på att båda lagen öppnat säsongen med hålla nollor känns det mycket intressant. Spelvärdet finns över 1,70 gånger pengarna och hos Bethard plussar vi till och med på en hundradel.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål – nej
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  20:45, måndag 5/8
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.