Speltips inför Lyon – Angers 16/8: Åter fransk ligafotboll

Simon Pålsson Publicerat: 15 augusti 2019

Allt fokus på målen inför den andra omgången i Ligue 1 mellan Lyon och Angers fredagen den 16 augusti 2019, två lag som öppnade säsongen urstarkt i första omgången.

Annons:

Lyon mot Angers.

Det är det som står på tapeten inför fredagens omgång i den franska högstaligan Ligue 1. Det här är en tradition som allt fler ligor och länder tar efter, att rycka ut en match från helgens omgång och placera den som en härlig liten aptitretare redan på fredagen. För oss som inte kan se matcherna live är det såklart ett välkommet tillskott i en allt bättre fredagstablå.

Här ser vi dessutom ett möte mellan två lag som har öppnat säsongen bra. Det är därför vi ser fram emot den här matchen som en liten extra härlig aptitretare.

Lyon gick ut med pondus direkt och bortaslog AS Monaco med hela 3-0 i sin premiär. Det var i en match där hemmalaget fick en utvisning, vilket såklart underlättade. Men att göra tre mål och direkt få utväxling på sina stjärnors offensiva produktion bådar gott inför vad som komma skall.

Än mer imponerande var förmodligen Angers insats. 3-1 mot ett svagare Bordeaux är kanske inte lika starkt på pappret, men med tanke på förväntningarna känns det som ett resultat som sticker ut mer. Det gör också att vi får omvärdera vår känsla för Angers. Det är ett lag som har någonting större på gång.

Annons:

Båda lagen göra mål – ja

Det finns egentligen väldigt mycket som talar för att det här kan bli en målrik historia med två lag som verkligen går för att göra mål framåt och lyckas precis med det målet. Det går bland annat att härleda till historien mellan lagen där fem raka matcher slutat med mål åt båda håll. Dessutom kan det vara värt att notera att matcherna haft en tendens att spåra lite, då vi har fått se ett rött kort i fyra av de fem senaste. Stökigt.

Dessutom har båda lagen öppnat säsongen otroligt lovande, som vi nämnt tidigare, med en stabil vinst och tre gjorda mål framåt. Angers gjorde det visserligen på hemmaplan mot Bordeaux, men att man gör tre mål framåt i en premiär vittnar om att man är någonting på spåren.

Lyon är såklart drivande i det här mötet och vi tror att de har goda chanser att vinna, men då Angers också ser starka ut rent formmässigt ser vi inte värdet i endast 1,40 gånger pengarna på den raka ettan. Vi siktar istället in oss på målmarknaden.

Båda lagen göra mål är ett bra speltips till 1,75 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:45, fredag 16/8
TV:   viasatfotboll logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.