Speltips inför Lyon – Lille 3/12: Val av sida

Spelbloggare Publicerat: 3 december 2019

Det ska inte vara det minsta till snack om val av sida inför kvällens match mellan Olympique Lyon och Lille i franska Ligue 1. Vilken av klubbarna tar chansen att haka på i toppstriden? Svaret tror vi oss ha.

Annons:

Annons:  Streama matchen kostnadsfritt hos ComeOnsätt in 100 kr, få 500 kronor att spela för samt ett kilo julgodis som ny kund!

Skiktet mellan mitten och toppen, den delen av dito under serieledande och dominanta PSG, är fortfarande tätt i Ligue 1. Tabellen inte helt satt sig, men det kommer allt närmare och här har vi två parter som står inför något av ett vägskäl.

Från den sjunde- respektive åttonde platsen, som Lyon och Lille alltså parkerar på, har de båda blott pinnen upp till Europaplats och två till kvalbiljetten mot Champions League. Samtidigt – bara en poäng ner till den undre tabellhalvan. Galet tätt! Spännande och nervkittlande.

Någon superform visas förvisso inte prov på i Lyon, men vissa förbättringar i alla fall. Senast vann de med 2-1 borta över Strasbourgh och över det stora hela är fem av de sju senaste matcherna är vunna, inhemsk samt europeisk fotboll inkluderad. Dock en besvikelse med 0-2-förlusten mot Zenit i Champions League nyligen. Nu kan slutspelet missas.

Lille bröt precis en vinstfri svit om fem matcher, i samband med att Dijon värjdes undan med ett mål mot noll – välförtjänt, men ändå utan att imponera överdrivet. Dessförinnan 0-2 i baken mot Ajax i Champions League. Varken slutspelet där eller i Europa League är inom räckhåll. Varit helt underlägsna konkurrensen, som även Chelsea och Valencia stått för.

Enda klara skadenamnet för Lille är på Timothy Weah och utöver det står Adama Soumaoro som ett frågetecken. Lyon har Léo Dubois skadad, Marcal avstängd och trion bestående av Thiago Mendes, Houssam Aouar och Memphis Depay tveksam.

Annons:

Mardrömsstatistiken: 0-2-5 på bortaplan

Någonting står väldigt snett till i Lille just nu, som innan segern – mot bottenmotstånd – hade radat upp fem vinstfria matcher; hela fyra förluster och blott ett kryss. Också bara vunnit två av de 12 senaste. Förskräckligt dålig statistik för en klubb som vill ut på den största Europascenen på nytt.

Och statistik som verkligen förstärker tron på hemmalaget är att Lille på bortaplan vunnit noll matcher i Ligue 1, spelat två oavgjorda och förlorat fem stycken. På alla sätt och vis ren katastrof.

Lyon är något upp och ner. Borde kunna hitta en större stabilitet. Stundtals något hackande spel. Men det är knappast kris på något vis – formkurvan pekar snarare uppåt; vann senast samt har dito vid fem av de sju senaste tillfällena.

Form, hemma-/bortaplansfaktorn med ett uruselt bortalag och i viss mån eventuell kvalitetsskillnad.

Över dubbelt för den raka ettan räcker absolut för ett placerat spel.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Lyon vinner, rak etta
Odds: 2,02
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:05, tisdag 3/12
TV: 
Stream:  viaplay logo unibet logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons:

Annons: