Speltips inför Marseille – Montpellier 24/5: Derby till säsongsavslutning

Spelbloggare Publicerat: 23 maj 2019

En på pappret betydelselös match, men väl ett derby från den franska Rivieran och två rivaler som vill avsluta med stil: Olympique Marseille mot Montpellier. Givetvis har vi ett speltips inför matchen.

Annons:

Årets sista Ligue 1-kväll är här och den bevakas förstås av oss på Spelbloggare.se. En av kvällens höjdpunkter bjuder Marseille och Montpellier på, även om det som nämnt inte är en match av direkt betydelse.

Och varför detta, betydelselösheten – alltså om vi bortser från prestigen och allt runtom? Enbart seriens topp fyra får spela Europafotboll eftersom de inhemska cuperna vunnits av klubbar utanför toppen. I synnerhet snöpligt i och med att det här blir en match om femteplatsen.

Femma är det Montpellier som står som, om än bara pinnen ovanför Marseille. Bortavinst eller kryss betyder därmed att ställningen blir densamma medan de byter plats vid händelse av en hemmatrea.

En faktor som eventuellt skulle kunna tala till viss motivationshöjning är att Marseilletränaren Rudi García deklarerat att det blir sista match för klubben, åtminstone för den här sejouren. Vill såklart avsluta i stil, och bättre än med en derbybatalj som denna blir det väl inte?

Skrällspel

Men hur man än vrider och vänder på detta, har vi svårt att köpa Marseille som så pass klara favoriter. Matchen bör ses som förhållandevis öppen och när den raka ettan är en bra bit under dubbla insatsen blir det omöjligt att inte blicka åt andra hållet.

Marseille har inte visat upp deras bästa sida under seriens slutspurt, om man bortser från 5-2-krossen av Toulouse senast – en vinst som dessutom kom på bortaplan. Dessförinnan var det emellertid sämre; två förluster och ett kryss på tre matcher, däribland 0-3 i baken hemma mot Olympique Lyon. Med andra ord svårbedömt var de står.

Bättre står det till i Montpellier. De är alltid svårspelade och har fyra vinster och två kryss på deras senaste matcher. Stabilt spel och en imponerande svit. Bland annat har PSG värjts undan med 3-2 under denna period.

Det finns en del att beakta på truppfronten, flera spelare som med säkerhet kommer behöva stå åt sidan och flera som är osäkra. Marseille saknar Bouna Sarr, Jordan Amavi och Boubacar Kamara medan Adil Rami samt formstarke Mario Balotelli mest missar matchen. Gästerna har Mathías Suárez, Florent Mollet och Ellyes Skhiri out. Osäkert runt Keagan Dolly samt Ruben Aguilar.

Vårt speltips inför detta derby och lagens säsongsavslutningar blir Montpellier +0,5 mål (asian handicap) till strax över dubbla insatsen. Det betyder att spelet sitter vid kryss eller bortaseger.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – få 500% upp till 500 kr bonus!

Regler & villkor gäller.

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Montpellier +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,04 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 21:05, fredag 24/5
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.