Speltips inför Monaco – PSG 15/1: Repris på helgens möte?

Spelbloggare Publicerat: 15 januari 2020

Söndagens match PSG och Monaco emellan blev en extremt underhållande historia. Redan under onsdagen drabbar de samman på nytt – och vad får vi för typ av matchbild då? Spelbloggare.se har hittat matchens bästa speltips.

Annons:

Annons: Matchen streamas kostnadsfritt hos spelbolaget ComeOn, som erbjuder nya kunder ett riktigt supererbjudande: sätt in 500 och spela för 1 500 kronor!

3-3 på Parc des Princes. Fem mål redan i den första halvleken. Svängigt, fart och fläkt. Lagens söndagsmatch mot varandra blev en minnesvärd historia. Blir det likadant nu?

PSG är på en helt annan nivå än konkurrenterna i Ligue 1 och exakt allt talar för att ännu en serietitel kommer spelas hem. Den stora uppgiften i år stavas istället – Champions League. När ska huvudstadsklubben på allvar sätta avtryck i den europeiska fotbollen? Potentialen är enorm.

Man kan dock inte slå fast att det är helt klart här i seriespelet – ännu. Olympique Marseille är trots allt “bara” fem pinnar bakom, om än med matchen mer spelad. Chans för Paris Saint-Germain att rycka, med andra ord.

Gästerna har inför matchen Abdou Diallo, Thilo Kehrer, Ander Herrera, Eric Maxim Choupo-Moting, Marqiunhos, Juan Bernat samt Thomas Meunier skadade och således indisponibla.

Monaco har ett av landets mer namnstarka lag, men utan att de fått det att lyfta helt under säsongen. En blek åttondeplats står de för närvarande på – dock med tydligt häng på såväl Europa League-platserna som den till Champions League-kvalet. Formmässigt står de starkt och innan den här 3-3-matchen borta mot PSG hade de vunnit två raka; 2-1 över Reims i Coupe de France och dessförinnan förnedrades toppkonkurrenten Lille med fem mål mot ett i Ligue 1.

Klart står det på truppfronten att varken Stevan Jovetic eller Willem Geubbels, långtidsskadeduo, kommer kunna medverka. Osäkert är det därutöver runt Gelson Martins och Pietro Pellegri.

Full rulle på Stade Louis II

På Parc des Princes förmådde Monaco att såra PSG djupt – tre mål framåt och en poäng inkasserad. Så, varför skulle de inte kunna detsamma nu? Defensiven är för den delen heller inte hemmalagets starkaste sida. Milt uttryck. Offensiven är nämligen av absolut världsklass i såväl bredd som spets.

De tre senaste matcherna har landat i inte färre än tio mål framåt för Monaco och då har spelschemat ändå varit tufft. Nu inför hemmapubliken på Stade Louis II kan man eventuellt våga trycka på ännu mer framåt.

PSG är en målmaskin utan dess like – och man kan förstå varför; så extremt vassa deras anfallspjäser är och med ett inhemskt motstånd flera nivåer under dem själva. Ett eller till och med fler insläppta mål innebär sällan förlorade poäng. Tuta och kör-mentalitet.

Åtta raka matcher har innehållit minst fyra mål för PSG och fem raka inbördes möten mot Monaco likaså.

Hos Betfair Sportbook får vi 1,75 gånger pengen för över 3,5 mål totalt i matchen. Med tanke på hur det såg ut när lagen möttes häromdagen känns det som en riktigt bra inför matchen-position.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 3,5 mål totalt i matchen
Odds: 1,75
Bolag: Betfair Sportbook
Spelstopp: 21:00, onsdag 15/1
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo