Speltips inför Montpellier – Lyon 27/8: Franskt toppmöte

Simon Pålsson Publicerat: 27 augusti 2019

Det går inte att blunda för det faktum att bortalaget är favoriter inför mötet mellan Montpellier och Lyon i franska Ligue 1 tisdagen den 27 augusti 2019.

Annons:

Den franska ligasäsongen är redan framme vid sin tredje omgång och här blir det minsann tal om veckomatcher redan ett par veckor in i säsongen. För vår del är det bara välkommet då tisdagar annars tenderar att vara ganska händelsefattiga i fotbollsvärlden – åtminstone när Champions League inte är igång på allvar.

Det som varit lite av höstens succélag – om det går att säga så efter bara två spelade omgångar i Ligue 1 – är utan tvekan Lyon som har 9-0 på två matcher och därigenom sex inspelade poäng. Det gör att det är Lyon som ligger i topp av tabellen eftersom PSG redan har förlorat en match.

I den tredje ligaomgången ställs laget borta mot Montpellier, ett väntat lag i toppskiktet, men som inlett säsongen med en uddamålsförlust och ett 1-1-resultat. Det är tydligt att det är ett lag som lider lite av barnsjukdomar så här tidigt på säsongen och som ännu inte lyckats toppa sin form.

Annons:

Lyon är klara favoriter

Lyon har öppnat säsongen på ett strålande sätt och har därigenom byggt vidare på den fina trend som fanns förra året. Då avslutade man med totalt tre raka vinster i ligaspelet, varpå man nu är uppe på fem raka vinster i Ligue 1. Ett synnerligen starkt facit. Tar vi med de tre avslutande matcherna förra säsongen kan vi också konstatera att laget gjort minst tre mål i sina fem senaste ligamatcher. Det är ett obehagligt starkt facit att ha med sig inför den tredje ligaomgången.

Nu väntar ett Montpellier som har haft en tendens att göra det svårt för Lyon sista säsongerna. Det blir nästan alltid målrika, täta matcher och 1-1 har varit ett gångbart resultat. Men faktum är att Lyon har två vinster och två kryss på de fyra senaste. Det gör ändå att laget i ett rent historiskt perspektiv också får gälla som favoriter här.

Efter den kusligt starka inledningen på säsongen litar vi på att Lyon fortsätter på den inslagna vägen och tar ännu en trepoängare. Det känns inte som ett lag som går att stoppa för närvarande.

Lyon vinner spelas till 2,10 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Lyon vinner
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, tisdag 27/8
TV:   tv3sport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.