Speltips inför Reims – PSG 24/5: Sista omgången

Spelbloggare Publicerat: 23 maj 2019

Spelårets avslutande Ligue 1-kväll väntar runt hörnet och då besöker å ena sidan redan titelklara och å andra sidan besvikelsen PSG ett mittenplacerat Reims på Stade Auguste-Delaune. Vem vinner?

Annons:

Det är inte det minsta snack om saken, Paris Saint-Germains järnhårda dominans över den franska klubbfotbollen. De har ekonomiska muskler konkurrenterna inte kommer i närheten av, är milakliv från. Titlarna ramlar in en efter annan.

Med 16 pinnar ner till andraplacerade Lille har även årets seriespel varit en ”walk in the park” för PSG, men skillnaden bortom det är att inte en enda av de två inhemska cuperna vunnits samt det nya fiaskot i Champions League. Där släcktes titeldrömmen, var klubben siktat under flera års tid, redan i kvartsfinalen mot samma Manchester United som sedermera krossades utav Barcelona.

Snacket runtom miljardprojektet är om ett utspritt missnöje i spelartruppen och huruvida man klarar av att behålla världsstjärnor som Neymar, Edison Cavani och Kylian Mbappé. Den förstnämnde av dessa herrar är avstängd inför matchen. Gjort sitt sista framträdande i PSG-tröjan?

Reims hoppades på Europaspel, men har under de senaste veckornas tid fällt krokben på sig själva. Innan den knappa 1-0-vinsten borta över Bordeaux senast hade de inte vunnit på två månaders tid; sju matcher till antalet. En plats i mittenskiktet har det hela istället summerats i. Vad som på förhand var väntat.

Överspel i sista matchen

Planen är att dubbla det investerade kapitalet i matchen – och det med tanken om att en öppen historia väntar på Stade Auguste-Delaune. Här blir det att åka av…

Reims spelar långtifrån den mest underhållande av fotboll; försöker vara förhållandevis balanserade och sticker således inte ut åt varken det offensiva eller defensiva. Innan 1-0-vinsten borta över Bordeaux hade dock sex mål släppts in på två matcher. Viss oro över försvarsspelet, således.

Sedan en bra tid tillbaka har PSG mer eller mindre verkat ointresserade – och man kan förstå varför – och den fortsatta tuta och kör-mentaliteten har kommit på bekostnad av defensiven. Mindre noggrant. Innan Dijon krossades med 4-0 förra veckan hade mål släppts in i åtta raka matcher. Av de nio senaste har enbart två klivit under 3,5 mål.

Sista matchen för året. Inte det minsta att spela för. Ett offensivt kraftpaket i PSG, som däremot slarvar enormt defensivt. Målfest?

Över 3,5 mål i matchen tas till dubbla insatsen hos Bwin.

Annons:

  Rygga spelet hos Bwin – få 250 kr välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Över 3,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Annons: Bwin (250 kr bonus!)
Spelstopp: 21:05, fredag 24/5
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.