Speltips inför Reims – Strasbourg 7/1: Cupkvartsfinal

Spelbloggare Publicerat: 7 januari 2020

Under tisdagen sätter vi tänderna i fransk cupfotboll, Coupe de la Ligue, med den första av kvartsfinaler – Reims mot Strasbourg. Det kan vara värt att titta närmare på målmarknaden inför vad som komma skall, vilket också blir huvudtemat för vårt speltips.

Annons:

Åtta klubbar är kvar för att slåss om en cuptitel. Ett av kvällens lag kommer nå minst semifinal och bland övriga hittar vi framförallt Paris Saint-Germain, utöver sådana som Lille och Olympique Lyon.

I seriespelets, Ligue 1, mittensmet är det löjligt tätt och där hittas också dessa två; Reims som åtta med 28 pinnar inspelade och Strasbourg som elva med 27. Båda faktiskt, precis som ett gäng andra, med visst känn på Europaplatserna. Mellanmjölk.

Gästande Strasbourg har arbetat sig in i utmärkt form efter den där brutala 0-5-förlusten mot Brest i början av december månad – har nu vunnit fem matcher på raken, två i diverse cupspel och övriga i serien. Senast skickades amatörklubben Le Portel ut ur Coupe de France via en lika väntad som stabil 4-1-seger.

Anmärkningsvärt är att Strasbourg är Coupe de la Ligue-mästare efter att ha vunnit över Guingamp i finalen under fjolåret. Lite av cupspecialister, vad det verkar som. Kan de stå för en likadan skalp den här säsongen?

Samma cupspel som Strasbourg avancerade vidare i senast, åkte Reims det facto ur förra veckan, i samband med en uddamålsförlust mot Monaco. Dessförinnan var de emellertid i riktigt bra slag; hade sju matcher utan förlust, tre vunna och fyra oavgjorda. Ska väl inte vara någon oro för formen? Givetvis revanschlystna nu, med en inhemsk cupdröm som lever vidare.

Annons:

7/9 senaste med minst tre mål

Utslagsmatch och två jämnstarka lag. Det finns naturligtvis indikatorer som mot att en rätt tajt historia väntar, men vi kan samtidigt se målmöjligheterna som så pass små som spelbolagen menar att de ska vara.

När Reims besökte Monaco i en annan cupmatch den förra veckan, öppnades allt upp under matchens slutfas – tre baljor. Två i baken och en framåt. Tendenser åt det mer öppna och målrika hållet har märkts av på sistone. I 2019 års sista match blev det exempelvis 1-1 mot Lyon – och då kunde, borde, det ha blivit fler mål än så.

Gästernas situation är likadan och i rådande form finns det ingen anledning till att bli alltför bevakande här och nu, bortaplan till trots. Vågar pressa på framåt? De har hittat nät i fem raka matcher och sju av de nio senaste innehållit minst tre mål totalt.

Över 2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt två – tar vi till 1,89 gånger pengarna hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,89
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, tisdag 7/1
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Annons:


Annons: