Speltips inför Saint-Étienne – Montpellier 10/5: Blytung fredagsbatalj

Spelbloggare Publicerat: 9 maj 2019

Med bäst form i det franska fotbollsfinrummet samt smak på en Champions League-plats är det som Saint-Étienne tar emot Montpellier på Stade Geoffroy-Guichard under fredagskvällen.

Annons:

Smaka på de här siffrorna i formraden: 6-1-0! Målskillnaden? 19-5! Saint-Étienne har tajmat in formen så perfekt som möjligt inför den nervkittlande avslutningen av Ligue 1, efter ett par sämre månader efter årsskiftet.

Laget har gett sig själv en supermöjlighet att till och med få kvala mot Champions League när man är blotta pinnen bakom tabelltrean Lyon och dessutom med marginellt bättre målskillnad än dem. Minst Europa League-spel ser det åtminstone ut att bli.

De som för den delen skulle kunna sumpa Étiennes chanser på Europaspel är bland andra och kanske framförallt Montpellier, på platsen nedanför dem. Med tre matcher kvar vardera skiljer emellertid sju poäng dem emellan, varpå det är en måstematch deluxe för bortalaget. Vinna eller försvinna.

Normalt brukar femteplatsen, den som Montpellier alltså parkerar på, betyda Europaspel men som så är fallet inte den här säsongen till följd av storskrällarna i de två inhemska cuperna. Ingenting att förlora, med andra ord. Bara att ställa in siktet på den blytunga fullpottaren.

Saint-Étienne – hur ska de rås på?

Hett, hett, hett! Det finns alla anledningar till att höja förväntningarna inför denna fredagsbatalj i Ligue 1. Ni ser den för övrigt på Viasat Premium, Viaplay eller helt utan kostnad hos spelbolaget Betsson.

Detta delvis eftersom det finns så mycket i potten; Saint-Étienne vill säkra Europaspel och i synnerhet ta position för en Champions League-plats medan Montpellier måste vinna för att ha den minsta chansen att kliva förbi kvällens motståndare i tabellen.

Och dessutom är det två mycket formstarka lag som gör upp. Hemmalaget har inte förlorat på sju matcher, vunnit sex av dem, medan Montpellier innan deras 1-1-kriss mot Amiens SC senast hade vunnit tre på raken. De båda bombar därutöver in mål, har fått det att lossna offensivt.

Det tydligare formbeskedet har emellertid Étienne lämnat; som de bara radar upp treor och ofta med större siffror. Detta medan Montpellier var en stor besvikelse förra veckan. Gästerna måste nu gå för det, ett kryss räcker ingenstans, och då är risken betydande att det smäller åt andra hållet.

Den raka ettan är väl ändå värd en peng till de 1,74 gånger pengarna som Bethard generöst presenterar? Absolut.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kronor omsättningsfritt i bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Saint-Étienne vinner, rak etta
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, fredag 10/5
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.