Speltips inför St Etienne – PSG 15/12: Tungt publikmöte

Simon Pålsson Publicerat: 15 december 2019

Paris Saint-Germain gäller som given favorit inför söndagens kvällsmöte med Saint Etienne i franska Ligue 1.

Annons:

Det är söndag och för att runda av veckan kommer vi att sätta tänderna i ett antal intressanta matcher runt om i fotbollens Europa. Ett möte som ur ett läktarperspektiv sticker ut är det som spelas mellan Saint-Etienne och Paris Saint-Germain i Ligue 1.

Om vi bortser skillnaderna på det mer sportsliga och ekonomiska planet är det här ett möte mellan två lag som i sina bästa stunder har fint läktarstöd. Saint-Etienne har en väldig höjd och för den som känner att det är en viktig del av fotbollen brukar det bli intressanta matcher tack vare publiktrycket när man spelar på hemmaplan.

Med det sagt är man stor underdog mot Paris Saint-Germain, inte minst med tanke på att gästerna sett allt starkare ut igen på slutet. Det är inte direkt rätt läge att möta det som fortsatt är fransk fotbolls giganter och totalt överlägsna lok på tåget.

Det är också det som ligger till grund för det speltips vi har rotat fram inför matchen, ett speltips som vi rekar och berättar mer om lite längre ner i texten. Håll till godo.

Annons:

PSG är för bra

Det går redan på förhand att säga att det här är säsongens svåraste utmaning för hemmalaget och i ett sådant läge är det givet att man vill ha sina bästa spelare tillgängliga. För att ha någon som helst chans att rubba PSG är det förmodligen precis vad Saint-Etienne och flertalet andra franska lag behöver ha. Men så kommer alltså inte att vara fallet. Flertalet viktiga spelare, däribland mittfältaren Yohan Cabaye, kommer inte kunna spela.

Dessutom kan vi hitta spelare som Charles Abi, Willian Saliba, Wahbi Khazri och Miguel Trauco på läktaren i stället för på planen. Tungt värre. Som om det inte vore nog med det så har Timothée Kolodziejczak dragit på sig fem varningar, varpå han är avstängd. I det här läget var det inte direkt fler spelare borta som man behövde.

Det här är samtidigt som Paris Saint-Germain har en skadesituation som snarare går åt rätt håll. Efter att ha fått klara sig utan några stjärnor en längre tid är alla offensiva pjäser nu redo igen. Ander Herrera är en av potentiella startspelarna som inte kan spela, men i övrigt är det nästan bästa möjliga lag som finns att tillgå. Märk väl att en viss Thilo Kehrer gjorde comeback i veckan och även han är därmed redo igen.

Här litar vi blint på att PSG är minst ett nummer för stort för sina gäster.

PSG -1,25 (asian handicap) spelas till 1,77 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  PSG -1,25 (asian handicap)
Odds:  1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  21:00, söndag 15/12
TV:   viasatpremium logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: