Speltips Lens – Lille 7/5: Titelstrid

Simon Pålsson Publicerat: 7 maj 2021

Lille har allting i egna händer, men måste vinna borta mot Lens för att inte tappa greppet om guldet i Ligue 1 den 7 maj 2021.

Lens - Lille

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Som det smäller i Ligue 1 under de sista veckorna på säsongen, när Lille ska göra allting för att försöka bevaka sin serieledning och vinna ett efterlängtat franskt ligaguld.

Att man har gjort det så här pass bra, och ligger en bra bit före ett lag som Lyon, AS Monaco, Marseille och Lens, är i sig en väldigt stark bedrift. Men att man dessutom toppar ligan med tre matcher kvar att spela saknar motstycke.

Närmast jagande lag är Paris Saint-Germain, som är en poäng bakom och som också har tre matcher kvar att spela. Det hela vände när Lille bortaslog PSG för några veckor sedan och gick upp i ensamt majestät.

Sedan dess har man tappat poäng i en match, men annars radat upp vinster. Nu har man allt i egna händer, men man kan också tappa det. För när Paris Saint-Germain nu är utslagna ur Champions League finns det ingenting som stör deras motivation eller fokus. Nu kommer man väl ändå att gå rent?

Det sista riktigt svåra testet sker borta mot Lens i den här omgången, ett Lens som nästan vann mot Paris Saint-Germain senast, men som tappade till 2-0 tidigt, fick in ett tröstmål och förlorade med uddamålet.

Lens har mycket att spela för

Det finns egentligen två problem med att spela mot Lens i det här skedet. Dels är det ett rakt igenom bra fotbollslag, som har placerat sig högt upp i tabellen och som i det här skedet av säsongen har extremt mycket att spela för. Man ligger nu på den sista kvalplatsen till Europa League och har ingen poäng till godo på Marseille och två till godo på Rennes. Man har alltså inte råd att förlora här.

Dessutom har Lens visat sig starka på hemmaplan hela säsongen och har bland annat ställt till det för lag som PSG, Lyon och AS Monaco bara den här säsongen. Det är alltså ett lag som är svåra att slå och som har sju (!) raka hemmamatcher utan förlust.

Lille då? Jo, man går urstarkt och har inte minst med sig 4-0-vinsten från i vintras, då man enkelt kunde vinna mot just Lens. Nu har man tio vinster på sina elva senaste bortamatcher, allting i hela världen att spela för och dessutom bara ett poängtapp på sex försök mot Lens sista säsongerna. Om det nu ska spela någon roll.

Under 2,5 mål spelas till 1,76 gånger såsen hos CampoBet. Här vill inget lag bjuda på någonting i onödan.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,76
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, fredag 7 maj 2021
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: