Speltips Lens – PSG 1/1: Fransk seriefinal

Axel Sjödin Publicerat: 1 januari 2023

Starten på året bjuder på en fransk seriefinal mellan ligatvåan Lens och serieledande Paris Saint-Germain.

Lens - PSG

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Den ständiga favoriten PSG ställs mot en oväntad utmanare som periodvis även skördade framgångar under fjolårssäsongen. I nuläget så har PSG sju poängs marginal ned till ligatvåan och Lens behöver förmodligen ta tre poäng här ifall vi ska få någon form av spänning i den franska titelstriden framåt våren.

Föga förvånande så toppar PSG som sagt Ligue 1-tabellen och de har ännu inte förlorat under säsongen. Fjorton segrar och två oavgjorda är facit hittills då de reser till Estadio Bollaert-Delelis med chansen att koppla ett järngrepp om ligatiteln redan i januari.

De har sex raka vinster och avslutade året med en 2-1-vinst mot Strasbourg i onsdags. Det var dock långt ifrån så säkert som man hade kunnat tro mot den franska nästjumbon. Neymars röda kort i den 62:a minuten höll på att ställa till det för PSG som såg ut att gå mot ett kryss, men Kylian Mbappé kunde förvalta en straff i den 96:e minuten som trots allt gav Les Parisiennes alla tre poängen.

De saknar fortsatt några spelare från VM, bland annat Lionel Messi som inte lär dyka upp här. Neymar är som sagt avstängd och gör ett antal andra spelare sällskap på läktaren. Men oavsett så kommer PSG att ställa upp med ett väldigt slagkraftigt lag när det vankas seriefinal.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Lens har vunnit alla åtta hemmamatcher

Oavsett hur söndagens match slutar så är det Lens har åstadkommit hittills på säsongen väldigt beundransvärt. De har långt ifrån samma ekonomiska resurser som många andra lag under dem och borde kanske truppmässigt ligga runt mitten av tabellen.

Franck Haise har dock verkligen lyckats ta detta lag till nästa nivå, och även förra säsongen såg vi dem husera på toppositioner under den tidiga hösten, medan många andra franska topplag hade problem med att komma igång. Att de befinner sig på andra plats med god marginal även den här säsongen visar att det långt ifrån var någon slump senast.

Det återstår att se ifall de kan hålla även under våren med deras ganska tunna trupp, men än så länge lever hoppet. De fick dock nöja sig med ett mållöst kryss tidigare i veckan då de gästade Nice och tappade därmed lite mark i toppstriden. Hemma på Bollaert-Delelis så har de dock vunnit samtliga åtta matcher hittills, vilket är oerhört starkt. Det återstår att se ifall deras fina facit håller när PSG nu gästar.

Lens har ofta spelat jämna och målsnåla matcher mot andra storklubbar och då PSG saknar flera offensiva pjäser så tycker jag att underspelet lockar här för 2.15 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.15
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, 1 januari 2023
TV: 
Stream: 

Jämför odds: