Speltips Lens – Troyes 5/11: På uppgång

Martin Efvergren Publicerat: 5 november 2021

Tabellfyran Lens är relativt klara favoriter när man gästas av nykomlingen Troyes i den 13:e omgången av Ligue 1. Matchen spelas fredagen den 5 november 2021 med avspark kl 21.00.

Lens – Troyes

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Lens har inlett säsongen i Ligue 1 på ett bra sätt. Efter de första sex omgångarna var man fortfarande obesegrade och därefter har man, i lite större utsträckning, blandat och gett.

I de fyra senaste matcherna har man vunnit och förlorat varannan. I lördags blev det förlust borta mot Lyon med 2-1 och dessförinnan vann man med klara 4-1 hemma mot Metz. De resultaten ger att man tagit 21 poäng efter 12 omgångar och ligger på en fjärde plats i tabellen.

Nu tar man alltså emot ett Troyes som vann Ligue 2 förra säsongen och som har fått okej start i Ligue 1. De ligger för tillfället på en 14:e plats med 13 inspelade poäng efter 12 matcher.

De inledde mer trevande då man bara fick med sig en poäng från de fyra första matcherna. Därefter har man höjt sig och nu kommer man till den här matchen med sju poäng från de tre senaste matcherna.

Efter två raka segrar mot Nice med 1-0 och Reims med 2-1 spelade man i helgen 2-2 hemma mot Rennes.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Troyes går sällan mållösa

Lens har bra häng på toppen av Ligue 1 där PSG redan har tagit en, sannolikt, ointaglig ledning. De är emellertid bara två poäng bakom Nice som innehar andraplatsen och går därmed förbi dem om de vinner här.

Med den säsongsinledningen i ryggen är man förstås också favoriter när man tar emot en nykomling på hemmaplan. Hos spelbolagen ger en rak etta på den här matchen omkring 1.60 gånger pengarna.

Lens har vunnit sina två senaste hemmamatcher med 4-1 och 2-0 men däremellan har man förlorat sina två senaste bortamatcher. Främsta skalpen hittills den här säsongen var nog 3-2-segern borta mot Olympique Marseille i slutet av september.

Lens är på pappret det starkare laget här men Ligue 1 är, om vi bortser från PSG, en mycket jämn liga och Troyes kommer sannolikt kunna ge Lens en tuff match.

Trenden är positiv för nykomlingen som svarat för fina insatser i de senaste omgångarna. Förra säsongen var man det, ganska klart, bästa laget i Ligue 2 och fortsätter på inslagen väg bör man inte riskera att åka ur Ligue 1 direkt.

Troyes har gjort mål i 10 av 12 matcher den här säsongen och Lens har släppt in mål i 5 av sina 6 senaste matcher. Jag tror att Troyes har goda chanser att göra mål även i den här matchen.

Lens är förstås rättmätiga favoriter här men jag tar inte för givet att man kommer gå segrande. Mitt spel blir istället att båda lagen kommer göra mål och det spelas till 1.83 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.83
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, fredag 5 november 2021
TV: 
Stream:  Expressen TV

Jämför odds: