Speltips Lille – Lyon 10/3: Fransk stormatch

Axel Sjödin Publicerat: 10 mars 2023

Vi får följa ett franskt stormöte under fredagen då Lille välkomnar Lyon till Stade Pierre-Mauroy.

Lille - Lyon

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det har inte varit någon strålande säsong för något av lagen hittills, men båda har fortfarande chans till att rätta till det under våren. Lille ligger precis utanför Europaplatserna, en poäng bakom Rennes, och med sex poäng upp till Monaco på den sista Champions League-platsen. Lyon är något mer avsågade från sin tiondeplats och har sju poäng upp till Rennes, men är åtminstone fortfarande kvar i Coupe de France som de har goda chanser att vinna.

Lille har sett bra ut formmässigt och har lyckats närma sig tabelltoppen under de senaste veckorna. Det har blivit tre vinster och ett kryss på deras fem senaste matcher, där förlusten kom borta mot PSG med 3-4 i en väldigt spännande match, och där de även spelade bra i krysset borta mot Lens.

Spelet har alltså sett bra ut även när de inte har lyckats ta full pott och fortsätter de såhär så är Champions League-platserna absolut inte utom räckhåll. Hemma på Pierre-Mauroy så är de dessutom obesegrade i tio raka ligamatcher och fortsätter att plocka mycket poäng.

Även om det har varit en lite svajig säsong så har de varit rätt stabila hemma och har sett bra ut över flera matcher nu, vilket gör att de är välförtjänta favoriter inför mötet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Lyon får sätta sitt hopp till cupen

Det ska dock sägas att Lyon har dragit till längsta strået i båda de tidigare mötena under säsongen. Lyon vann sin hemmamatch i höstas med 1-0 och lyckades avancera i Coupe de France på straffar efter ett 2-2-resultat på Groupama Stadium. Båda matcherna har dock spelats i Lyon hittills och det är inte alls säkert att de kan upprepa bedriften på bortaplan.

Fokuset för Lyon lär också ligga på cupspelet vid det här laget, då den franska cupen överraskande nog inte har något annat lag från den övre tabellhalvan i semifinalerna. De möter Nantes i semifinalen framöver och i finalen så väntar antingen Toulouse eller Ligue 2-klubben Annecy. Men det är ett tag kvar till dess och fokus nu lär ligga på fredagens stormöte mot Lille.

Resultaten under senare tid har varierat lite, men de har samma poängskörd som Lille under deras fem senaste matcher, även om motståndet har varit betydligt mer överkomligt för Lyons del. Att de bara fick med sig ett kryss hemma mot Lorient senast lär de dock inte vara nöjda med då de verkligen behöver rada upp trepoängare för att kunna ha chans på topplaceringarna.

Sett till Lilles hemmaform så lutar vi ändå åt dem på 1X2-marknaden, men Lyon har förlorat väldigt få bortamatcher, 9 av 13 har slutat i kryss såhär långt. Men vi kombinerar dubbelchans 1X med att båda lagen gör mål för 2.08 gånger insatsen hos Lucky Sports, då Lille sällan har lyckats hålla tätt även i deras vinster.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & BLGM
Odds: 2.08
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, fredag 10 mars
TV: 
Stream: