Speltips Lille – Lyon 12/12: Stormatch från nedre halvan

Axel Sjödin Publicerat: 12 december 2021

Ett stormöte från den nedre halvan av tabellen väntar då Lille tar emot Lyon på Stade Pierre-Mauroy på söndagseftermiddagen.

Lille - Lyon

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Från att under förra säsongen ha varit en match där titeln stod på spel så är mötet mellan Lille och Lyon nu istället en stormatch från tabellens nedre halva. Båda lagen har haft väldigt tunga säsonger i ligaspelet, men har istället imponerat ute i Europa.

Lilles säsong stod länge och vägde då avancemang i Champions League såg väldigt mörkt ut samtidigt som de hade fortsatta problem i ligaspelet, men på senaste har det ändå funnits många positiva tecken för de regerande mästarna.

De lyckades vända på steken i deras rätt överkomliga Champions League-grupp genom att ta tre raka vinster i returmötena och på så sätt säkra förstaplatsen i gruppen efter att ha slagit Wolfsburg borta med 3-1 i onsdags.

Även i ligan har saker och ting ljusnat lite med två raka vinster mot Rennes och Troyes – säsongen går alltså absolut att rädda för Lilles del. Trots att de i skrivande stund är placerade på tolfte plats i tabellen så är Ligue 1 oerhört jämn i år bakom PSG och de har trots allt bara tre poäng upp till Europaplatserna. Så fortsätter så som de gjort på senaste så kan de absolut klättra rätt snabbt.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Lyon har inte samma momentum

Lyon ligger i sin tur en placering bakom Lille i ligan med två poäng upp till de regerande mästarna. Precis som sina motståndare har även de presterat bra i Europa där de överlägset toppade grupp A med 16 poäng av 18 möjliga i gruppspelet och därmed är klara för åttondelsfinal.

I ligan har Lyon däremot inte alls presterat och har inte heller samma fina form som Lille har börjat visa upp. Förra helgen kryssade de borta mot Bordeaux och dessförinnan föll de hemma mot Reims med 1-2.

Utöver alla motgångar i ligan så har de även fått en poängs poängavdrag och fått spela två matcher utan publik hemma på Parc OL. Detta till följ av de kaotiska scener som utspelade sig i hatmötet mot Marseille i slutet av november där Marseilles Dimitri Payet fick en flaska kastad i huvudet av publiken i öppningen.

Det känns som att Lille har ett helt annat momentum just nu trots att det inte är mycket som skiljer de båda lagens mediokra säsonger åt för tillfället. När Campobet erbjuder 2.36 för hemmavinst så finns det i mitt tycke klart spelvärde på den raka ettan här.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Lille vinner
Odds: 2.36
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 13:00
TV: 
Stream:  SportExpressen Play

Jämför odds: