Speltips Lille – Montpellier 16/4: Nytt eldprov

Simon Pålsson Publicerat: 16 april 2021

Kommande omgångar kommer att avgöra hur säsongen slutar för Lille. Nu måste man vinna hemma mot svårspelade Montpellier.

Lille - Montpellier

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det ser ut att kunna bli en ordentlig knall i de franska fotbollen den här säsongen och laget som står för den kan bli Lille, som efter 32 spelade omgångar har 69 poäng och därmed toppar den inhemska ligatabellen.

Närmast jagande lag är såklart Paris Saint-Germain tre poäng bakom, men också AS Monaco ytterligare en poäng bakom, och Lyon poängen bakom AS Monaco, är med i striden.

Det återstår sex matcher att spela och personligen ser jag gärna att ett annat lag än Paris saint-Germain vinner den här ligan, inte minst för att det adderar någonting till en tabell som i många år har varit helt död.

Lille har allting i egna händer, bevisligen, men då man har sämre målskillnad än PSG gäller det att hålla huvudstadslaget bakom sig.

Så nu handlar avslutningen av säsongen om att faktiskt hålla övriga lag bakom sig. Den period som nu väntar är en nyckelperiod för Lille, som till exempel måste vinna mot Montpellier för att inte bjuda in övriga lag.

Faktum är att man i nästa omgång spelar mot Lyon, ett annat topplag, så det finns verkligen inte utrymme för ett onödigt poängtapp här.

Lille tar tonen direkt

Montpellier är inte ett lag att underskatta och man kommer med en ganska stark trend utan förlust från mars månad och framåt. Det har gjort att man åter klättrat en del i ta bellen och med sex matcher kvar att spela finns det faktiskt en viss chans på Europaplats.

För Montpellier har inte mer än sex poäng upp till Lens på femteplatsen och det ska man kunna äta ikapp. En vinst här skulle vara en ordentlig bonus för Montpellier, som i kommande omgångar har betydligt enklare motstånd.

Montpellier är också vidare i den franska cupen och har den vägen en chans på en titel. Det kommer kanske att vara där man har sitt huvudsakliga fokus nu på slutet.

Lille är ett starkt hemmalag, mycket starka när det kommer till insläppta mål (19 på 32 matcher) och en helt okej offensiv. Det talar för Lille mot Montpellier.

Lille vinner spelas till 1,66 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Lille vinner
Odds: 1,66
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 21:00, fredag 16 april 2021
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: