Speltips Lille – Nantes 25/9: Säsongen sätter sig

Simon Pålsson Publicerat: 25 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är redan den femte omgången i Ligue 1 som väntar fredagen den 25 september 2020 när Nantes spelar borta mot Lille.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Fredagsfotboll i Frankrike, och från Ligue 1 hämtar vi inte minst mötet mellan Lille och Nantes som givetvis sticker ut ganska ordentligt på förhand. Konstigt vore väl annars med tanke på att det är två intressanta lag.

Det fanns många saker som stack ut med säsongen förra året i Ligue 1, och inte minst att man valde att avsluta den redan innan 28 omgångar hade spelats rakt igenom var en av sakerna. Det ska spelas totalt 38 omgångar, men man pensionerade alltså säsongen i förtid.

I toppen spelade det inte så stor roll eftersom PSG med största sannolikhet vunnit med ännu större marginal, men i botten och runt Europaplatserna kändes det inte direkt som det allra mest rättvisa upplägget. Men sånt är livet och det var beslutet man valde att ta.

Lite trist var det för Lille, som efter en stark säsong siktade på att nå Champions League. Men faktum är att laget slutade fyra ch därmed ska spela i Europa League. Det är på intet sätt illa pinkat, inte minst med tanke på de förväntningar som fanns på den ungt satsande klubben inför säsongen.

Det är väl någonstans där man måste ta och landa ändå, att Lille gjorde ett bra år och att man hade flera tunga, unga spelare som tog enorma kliv i sin utveckling. Ett par av dessa har lämnat, medan andra finns kvar. Deras unga prägel finns fortsatt på laget, och det känns som en styrka.

En annan bra sak med förra säsongen för Lille var att man vann mot Nantes i båda mötena, och att man nu har fyra raka vinster mot laget. Det är en klar psykologisk fördel att luta sig mot inför fredagens möte.

Ligue 1 i fokus

Om vi ser till inledningen på den här säsongen har den inte varit dålig för Lille, som har två 1-0-vinster och två 1-1-matcher efter fyra omgångar. Båda kryssen kom mot lag som man inte behöver skämmas att tappa poäng mot, nämligen Rennes och Marseille. Känslan är att formen är synnerligen god i Lille.

Riktigt lika god form kan man inte kalla det som nu sker i Nantes, även om man inte heller har gjort bort sig. Fem poäng efter en förlust på fyra omgångar är inte illa, och som bekant är det här ett lag som brukar höra till mittenstriden ungefär. Det känns mycket väl som att det blir ett sådant år igen för Nantes.

Lille vill ogärna tappa poäng här, och vi tror att man fortsätter med sin kontrollerande, defensivt starka fotboll. Den skördade frukterna i en rad matcher under säsongsinledningen.

Lille vinner spelas till 1,80 gånger såsen hos bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få upp till 1 250 spelkrediter!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Lille vinner
Odds: 1,80
Bolag: Bet365
Spelstopp: 21:00, fredag 25 september 2020
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: