Speltips Lyon – Bordeaux 29/1: Ny måstematch

Simon Pålsson Publicerat: 29 januari 2021

Om Lyon vill drömma om ligaguldet behöver man vinna hemma mot Bordeaux i franska Ligue denna fredag den 29 januari 2021.

Lyon - Bordeaux

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Det har varit en speciell säsong i den franska högstaligan Ligue 1, där det för första gången på ett bra tag känns spännande och där det inte är helt givet att det blir Paris Saint-Germain som står där med ligatiteln i sommar.

Nu vet vi att det förmodligen blir så till slut ändå, men med tanke på att Lille har samma poäng, att Lyon bara är två poäng bakom och att dessutom AS Monaco finns där som en formstark outsider sex poäng bakom serieledarna ska man aldrig säga aldrig.

Men det gäller att lagen bakom verkligen bibehåller formen under den intensiva vår som kommer, och att man ser till att vinna mot lagen man kan och bör slå.

Lyon spelar hemma mot ett svårspelat Bordeaux på fredagskvällen och här finns det redan problem på förhand, med tanke på att Bordeaux är ett lag man inte har vunnit mot på tre raka försök på hemmaplan. Men på bortaplan har man två raka vinster.

Faktum är också att Bordeaux nu har tre raka vinster, att man bara har förlorat en av sina åtta senaste matcher och att man har tre raka hållna nollor på bortaplan. Oroväckande fin form på Bordeaux med andra ord.

Bordeaux ställer till det

Lyon har haft sin starka förmåga att inte förlora matcherna som tillgången nummer ett under säsongens första 21 omgångar, och hittills har man bara två förluster, varav en har kommit de senaste 18 omgångarna. Det är ett starkt facit.

Förlusten mot Metz i förra hemmamatchen sved ordentligt, men Lyon studsade tillbaka med en 5-0-vinst borta mot St Etienne därefter. Snacka om ett starkt gensvar på en svag insats.

Bordeaux är, som jag var inne på innan, inne i ett bra slag, även om man har vunnit mot lag som man inte direkt kan skryta med att ha slagit.

Det känns dock som att Bordeaux har en reell chans att ställa till det här.

Bordeaux +1,5 spelas till 1,65 gånger såsen hos bet365.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta upp till 1 250 spelkrediter!

Speltips:

Speltips: Bordeaux +1,5
Odds: 1,65
Bolag: bet365
Spelstopp: 21:00, fredag 29 januari 2021
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: