Speltips Lyon – Marseille 21/11: Choc des Olympiques

Axel Sjödin Publicerat: 21 november 2021

Söndagskvällen bjuder på ett franskt stormöte mellan Lyon och Marseille från Parc Olympique Lyonnais.

Lyon - Marseille

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är mycket som står på spel i söndagens match mellan Lyon och Marseille som tituleras Choc des Olympiques då de båda storklubbarna med Olympique i namnet drabbar samman.

Lyon har haft en kämpig start på säsongen och har tillsammans med de andra topplagen Monaco och Lille inte alls levt upp till förväntningarna såhär långt. Av de tre lagen som var med och slogs i toppen i våras så är det dock Lyon som har klarat sig bäst och trots att de inledde svagt så har de nu klättrat upp till åttonde plats i tabellen.

De har också fortsatt häng på Europaplatserna och är långt ifrån uträknade ännu då det bara är fyra poäng upp till Marseille på fjärdeplatsen fortfarande. Lyon har spelat bra i Europa League där de toppar gruppen med tolv poäng efter de fyra inledande matcherna, men ligaspelet har fått lida på grund av det.

Inför landslagsuppehållet slog de först Sparta Prag med 3-0 för att sedan förlora med hela 1-4 borta mot Rennes i en match där de inte hade mycket till chans. Ett positivt besked för Les Gones är i alla fall att Moussa Dembélé är tillbaka i träning men han lär inte kunna spela i söndagens match samtidigt som Tinotenda Kadewere fortsatt är avstängd.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Marseille har täppt till bakåt

Gästerna har målats upp som utmanaren till PSG i år då storklubben återigen kommit tillbaka på fötter. Men de har inte lyckats dra ifrån den stora klungan bakom PSG och är i nuläget placerade på fjärde plats bakom Nice och Lens som ligger en poäng före Marseille inför omgången.

När de nu har en tuff bortamatch mot Lyon så gäller det verkligen att visa vad de går för ifall de inte själva ska bli avhängda i toppen och låta Lyon komma tillbaka i toppstriden. Även Marseille spelar Europa League, men där går det inte riktigt lika bra då de är placerade i dödens grupp och i nuläget ligger bakom både Galatasaray och Lazio i gruppspelet.

De har en svit i ligan på fem obesegrade matcher, däribland ett mållöst möte mot PSG, men de behöver börja vinna ifall de ska cementera sin plats högt upp i tabellen och senast de ställdes mot tufft motstånd borta så föll de faktiskt mot Lille med 0-2.

De verkar ha problem med att balansera spelet i Europa, men har i alla fall klarat sig undan skador. I nuläget är det bara Cengiz Ünder som står på skadelistan samtidigt som Leonardo Balerdi är avstängd. Dimitri Payet är i alla fall tillbaka i spel och förväntas starta mot Lyon, vilket är en välkommen nyhet för gästerna.

Sedan Marseille bytte till fyrbackslinje så de spelat många kryss och ganska målfattiga matcher och jag tror att det blir fallet även här. De har lyckats täppa till bakåt men har fortfarande offensiva problem och när underspelet går att hitta för hela 2.43 hos Expekt så är det i min mening inte mycket snack om saken här, trots att Lyon spelat ett par målrika matcher på senaste.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.43
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45
TV: 
Stream:  SportExpressen Play

Jämför odds: