Speltips Lyon – Monaco 19/5: Franskt toppmöte

Axel Sjödin Publicerat: 19 maj 2023

Med tre omgångar kvar att spela behöver Lyon plocka tre poäng mot Monaco för att ha chansen att nå ut i Europa.

Lyon - Monaco

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Lyon ser ut att gå ännu en medioker säsong till mötes, men ännu finns det hopp om att nå ut i Europa, även om de inte har saker i egna händer. Inför omgången har de fyra poäng upp till Lille som har Conference League-platsen och som möter Marseille senare under omgången, så ifall de lyckas slå Monaco kan de mycket väl göra det spännande i de två avslutande omgångarna.

Monaco innehar i sin tur fjärdeplatsen med åtta poäng upp till Marseille och fem poäng ned till Lille, så de sitter förhållandevis säkert och inväntar sin Europa League-plats inför nästa säsong. Formen har varit lite skakig under senare tid men det ska nog mycket till för att Lille ska lyckas gå förbi dem med tre omgångar kvar.

Lyon har därmed mer att spela för här och har ryckt upp sig rejält under våren. De har bara förlorat två av sina elva senaste matcher och har vunnit fem av deras senaste sju. De har därmed lyckats klättra i tabellen och har nu åtminstone en liten chans att slå sig in i topp fem. Det har varit flera imponerande segrar under senare tid, bland annat har de slagit PSG på Parc des Princes och lyckades hämta upp ett 1-4-underläge mot Montpellier tidigare under månaden, men föll mot Clermont senast när de verkligen hade chansen att vinna mark i Europastriden.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Monaco är ganska formsvaga

Monaco har haft en motsatt trend under våren där de inledde väldigt starkt under januari och februari, men har därefter tappat och är numera inte ens nära topp tre-positionerna. Monegaskerna har inte lyckats nå hela vägen till Champions League på flera år nu, men är gång på gång frustrerande nära.

De har fortfarande allt att spela för dock då de behöver hålla undan Lille och de lär inte ge något gratis nu på fredag. Monaco avslutade april väldigt svagt med en 0-3-förlust mot Lens och en 0-4-förlust hemma mot Montpellier, men har sedan dess lyckats repa sig med en vinst mot Angers och ett mållöst kryss hemma mot Lille, där det var viktigt att de inte förlorade framförallt.

De har dock tuffa matcher kvar på spelschemat då en bortamatch mot Rennes väntar efter mötet mot Lyon innan de avslutar säsongen hemma mot Toulouse. Då formen inte har sett övertygande ut kan de inte riktigt slappna av än, och mot ett formstarkt Lyon är de svagt nederlagstippade hos spelbolagen. Med tanke på att Lyon har vind i seglen så är odds på 2.26 för hemmasegern på Parc OL rätt lockande i min mening, vilket även blir vårt spel på matchen. Spelet hittas på Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Lyon vinner
Odds: 2.26
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, fredag 19 maj
TV: 
Stream: