Speltips Lyon – Saint-Etienne 21/1: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 21 januari 2022

Olympique Lyon gästas av tabelljumbon Saint-Etienne i den 21:a omgången av Ligue 1. Matchen spelas fredagen den 21 januari 2022 med avspark kl 21:00.

Lyon – Saint-Etienne

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Olympique Lyon har inte levt upp till förväntningarna i Ligue 1 den här säsongen, men kanske är man ändå på väg åt rätt håll nu. I helgen besegrade man Troyes med 1-0 på bortaplan och dessförinnan spelade man 1-1 hemma mot PSG.

Därmed har man i alla fall inte förlorat på sex raka matcher. Visserligen har man kryssat fem av dessa, men man har inlett det här året med två solida insatser. Totalt har man spelat 20 matcher och tagit 28 poäng, vilket ger en mittenplacering i tabellen.

Nu ställs man alltså mot jumbon Saint-Etienne som kommer till den här matchen med sex raka förluster i ligaspelet. I lördags föll man tungt hemma mot Lens efter att bortalaget vänt matchen till seger med 2-1 där det avgörande målet kom på tilläggstid.

Saint-Etienne inledde emellertid det här året med att slå ut Jura Sud Foot i den franska cupen.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Rörigt i Saint-Etienne

Läget ser mörkt ut för Saint-Etienne som bara har skrapat ihop 12 poäng på 20 matcher. I december sparkade man Claude Puel som tog över laget i oktober utan att lyckas få det att lyfta. Därefter ledde Julien Sablé laget tillfälligt och ny permanent (?) lösning är nu Pascal Dupraz som senast tränade Caen.

Dupraz har nu lett laget i fyra matcher och det har blivit två segrar i Coupe de France, men i ligaspelet har man kammat noll.

När Olympique Lyon och Saint-Etienne senast möttes i början av oktober var det Puel som ledde hemmalaget Saint-Etienne. Den matchen slutade då 1-1 efter att Saint-Etienne kvitterat i den femte tilläggsminuten.

Lyon gäller dock som klara favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ges till ett odds omkring 1.38.

Det mesta talar förstås till Lyons fördel. De har inte haft någon lysande säsong så här lång men i jämförelse Saint-Etienne är Lyons problem små. Saint-Etienne är nu inne på sin tredje tränare och Dupraz behöver väldigt snart göra resultat i ligaspelet.

Lyon har tagit steg i rätt riktning den senaste tiden. Framförallt har man sett bättre organiserade ut defensivt. Peter Bosz förfogar över ett lag som definitivt borde tillhöra toppskiktet i Ligue 1 och jag tror man är på väg uppåt nu.

Här har Lyon ett utmärkt tillfälle att ta tre poäng och det bör man också med. Jag tror att man vinner den här matchen med viss marginal och mitt spel blir därför Lyon -1 (asian handicap) till 1.62 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Lyon -1 (asian)
Odds: 1.62
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, fredag 21 januari 2022
TV: 
Stream:  Expressen TV

Jämför odds: