Speltips Marseille – Lens 30/10: Få vilodagar

Simon Pålsson Publicerat: 30 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Marseille spelar hemma mot Lens i fredagens enda möte i den franska ligan. Vi rekar med odds inför matchen den 30 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos betfair!
Annons. Nya kunder hos Betfair. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Marseille mot Lens i det enda mötet från Ligue 1 alltså, och det är inte vilket möte som helst. Med tanke på hur inledningen på säsongen har varit känns det vidöppet.

Eftersom Lens inte har varit ett givet lag i Ligue 1 på senare år har lagen egentligen inte spelat mot varandra så mycket, men man kan ändå ha med sig att Marseille nu har fem raka vinster mot Lens, om vi räknar in alla typer av tävlingar och även en träningsmatch. Senast det begav sig i ligaspelet, alltså säsongen 2014/2015, vann Marseille med klara 0-4 på bortaplan och 2-1 på hemmaplan.

Som sagt är det här så pass länge sedan att det inte är värt att lägga för stor vikt på, men det säger ändå någonting om det styrkeförhållande som ändå råder mellan lagen.

Just den här säsongen ser det dock inte ut att vara fullt lika stor skillnad. Marseille ligger visserligen två poäng före i tabellen, men Lens har en match mindre spelad, och en vinst eller ett kryss här skulle göra att man antingen håller jämna steg eller går förbi Marseille. De tär i sig ganska fascinerande.

Marseille må ha åtta raka matcher utan förlust mot Lens, men på många sätt är det alltså nya tider just nu.

Marseille kan vara trötta

Så sent som på tisdagskvällen spelade Marseille mot Manchester City i ett tungt möte i Champions League och förlorade då väntat med 0-3 på hemmaplan. Det är en klar fördel att man spelade hemma, men det är också uppenbart att man hade behövt någon dags vila till för att vara helt med.

Lens hade å sin sida en tung föregående omgång i Ligue 1, när man föll igenom totalt mot Lille och förlorade med 4-0. Det som var riktigt deppigt den gången var att man saknade två spelare i slutet på matchen efter röda kort.

Det gör i sin tur att Clement Michelin och Jonathan Gradit missar matchen borta mot Marseille. Det är verkligen fel timing eftersom jag annars trodde att Marseille kunde få det riktigt jobbigt här.

Båda lagen göra mål spelas nu till 2,15 gånger såsen hos Betfair. Ett odds som har blivit överraskande högt på förhand.

Annons:
  Rygga spelet hos betfair – Få 100 kronor riskfritt!
Annons. Nya kunder hos Betfair. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 2,15
Bolag: Betfair
Spelstopp: 21:00, fredag 30 oktober 2020
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: