Speltips Marseille – PSG 26/2: Glödhett Le Classique

Axel Sjödin Publicerat: 26 februari 2023

Marseille och PSG drabbar samman i ett väldigt viktigt Le Classique under söndagskvällen.

Marseille - PSG

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det stora hatmötet mellan dessa två klubbar är också en seriefinal nu på söndag, där Marseille kan få en biljett in i titelstriden. Detta Le Classique har allt för att kunna bli en riktigt glödhet match på Stade Vélodrome som inte får missas.

Som nämnts tidigare så har PSG haft lite av en baksmälla sedan VM där de okaraktäristiskt har tappat poäng lite här och där. Det har gjort titelstriden något mer spännande i alla fall, även om de har en ganska bekväm buffert på fem poäng ned till jagande Marseille. Stjärnor som Lionel Messi, Neymar och Kylian Mbappé har dels dragits med skador och dels inte riktigt sett lika vassa ut som de gjort under hösten.

Christophe Gaultier, som togs in för hans förmåga att hantera alla stora egon i PSG, ser inte riktigt ut att kunna få alla att dra åt samma håll längre. Det såg bitvis väldigt lovande ut i höstas där han lyckades få sina offensiva stjärnor att göra grovjobbet även i försvaret, men just nu står deras säsong och väger beroende på hur returen mot Bayern München går.

Ett tidigt uttåg ur Champions League hade varit katastrof för klubben, men det pekar onekligen dit. Vi får se ifall Kylian Mbappé kan ändra på det då han är fri från skador nu och lyckades höja sitt PSG rejält så fort han kom in på plan mot de tyska giganterna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Olympique Marseille är riktigt formstarka

Marseille har i sin tur siktet inställt endast på Ligue 1 där de lär se en fantastisk möjlighet att korta ned avståndet till ett PSG i gungning. De kommer att ha ett kompakt stöd hemma på Stade Vélodrome då detta lär vara den viktigaste matchen för Marseille på mycket länge.

Les Olympiens har i sin tur stått för en väldigt fin insats efter VM, då de har tagit 22 poäng på 9 matcher. Tränare Igor Tudor ser ut att göra succé även i Ligue 1, och även om det blir förlust nu på söndag så verkar Marseille ha hittat tillbaka till sin roll om titelutmanare i Frankrike igen.

Marseille har redan hunnit slå ut PSG ur Coupe de France hemma på Stade Vélodrome för bara ett par veckor sedan och lär ha ett gott självförtroende inför den stundande seriefinalen. PSG har inte alls sett övertygande ut på senaste och de vann med minsta möjliga marginal hemma mot Lille senast, efter att ha förlorat tre raka matcher.

PSG har såklart en högre högstanivå, men de har inte visat att de kan komma upp i den särskilt ofta på senare tid. Jag håller Marseille som knappa favoriter här och därmed spelar vi också på hemmasegern med pengarna tillbaka vid oavgjort för 1.95 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Marseille – Draw no bet
Odds: 1.95
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45, söndag 26 februari
TV: 
Stream:  SportExpressen