Speltips Marseille – Strasbourg 30/4: Europajakt

Simon Pålsson Publicerat: 30 april 2021

Toppstriden i franska Ligue 1 kommer att pågå hela vägen in i slutet på säsongen. Marseille hoppas nå Europaplats. Nu möter man Strasbourg.

Marseille - Strasbourg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det går att säga mycket om säsongen som utspelar sig i den franska högstaligan Ligue 1, men personligen har jag aldrig varit så intresserad av hur det ska slutat som den här säsongen.

Det hela bottnar såklart i att dominanterna Paris Saint-Germain underpresterat å det grövsta och nu är noterade för åtta förluster på 34 omgångar. Det har inte hänt på hela 2010-talet och det är helt enkelt ett för svagt resultat för att anses okej.

Å andra sidan är det optimalt för oss som har drömt om spänning i Frankrike. Lille är starka i toppen, och toppar nu, men PSG är bara en poäng bakom och AS Monaco ytterligare en poäng bakom. De tre lagen har med fyra matcher kvar att spela alla chanser att plocka titeln.

Lyon har spelat bort sig från titelstriden, men kommer att knipa den sista direktplatsen till Europa. Det är en direktplats till Europa League.

Men i tabellen finns det också en viktig kvalplats till Europa League, som Lens nu har, men där Marseille är en poäng bakom, och Rennes ytterligare en poäng bakom.

Hela slutstriden i Ligue 1 handlar för dessa lag om att sluta femma och därmed få spela ute i Europa nästa år. Det är en stor sak för klubbar av den här storleken.

Strasbourg räcker inte till

Marseille behöver därmed gå för att vinna fredagens match mot Strasbourg, ett lag som man vann med 1-0 mot på bortaplan i höstas. Förra säsongen kunde laget också mot Strasbourg, fast då i cupspelet. Då lottades lagen att spela mot varandra.

Marseille kommer med fyra raka hemmavinster, tre vinster på sina fyra senaste, och minst tre gjorda mål i tre raka matcher i Ligue 1. Det känns med andra ord som att formen är god inför mötet med Strasbourg.

Strasbourg däremot går tyngre, har inte räckt till i särskilt många matcher på slutet, men har sex poäng ner till nedflyttningsplats. Det ska extremt mycket till för att man klantar till det här. I nästa omgång hemma mot Montpellier har Strasbourg i mina ögon en god chans på viktiga poäng.

Men mot Marseille ska Strasbourg inte räcka till, inte minst mot bakgrund av hur formen sett ut på slutet i hemmalaget.

Marseille vinner spelas till 1,95 gånger såsen hos CampoBet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Marseille vinner
Odds: 1,95
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, fredag 30 april 2021
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: