Speltips Metz – Lille 9/4: Ny måstematch

Simon Pålsson Publicerat: 9 april 2021

Lille bortaslog Paris Saint-Germain på ett imponerande viss senast. Kan man vinna borta mot Metz den här gången? Vi rekar den 9 april 2021.

Metz - Lille

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med totalt sju omgångar kvar att spela av den franska högstaligan Ligue 1 råder det ingen tvekan om att säsongen är mer spännande än på väldigt länge, och att det förfall som PSG delvis har visat den här ligasäsongen har öppnat upp för det.

Det tackar vi för.

Paris Saint-Germain har tappat poäng i elva av sina 31 matcher så här långt och det är väsentligt fler än vad man gör en vanlig säsong. Men den siffra som verkligen sticker ut är antalet förluster som PSG har – hela åtta till antalet. Inget annat lag i toppen är på så höga nivåer.

Lille har klarat sig allra bäst och har inte mer än tre förluster under hela ligasäsongen. Man är ett så väldigt starkt lag när det kommer till att inte förlora matcher – och man har också bara släppt in 19 mål på sina 31 omgångar hittills.

Det gör att Lille måste gälla som favoriter inför matchen mot Metz och rimligen vill man göra allt för att undvika att tappa poäng här.

Senast det begav sig mot Metz vann man med fina 1-0 på hemmaplan och någonting liknande nu vore säkert välkommet.

Lille är starka på bortaplan

Det finns mycket som pekar på att Lille är ett lag som ska handskas fint med den här typen av matcher, inte minst då man har vunnit åtta av sina nio senaste bortamatcher, och då man faktiskt har en hållen nolla i sex av sju matcher. Imponerande.

Metz då? Jo, man har en liten chans på Europaspel, men efter tre förluster på sina fyra senaste matcher ser chansen trots allt ut att vara död. I praktiken känns det inte som att Metz spelar för någonting nu på slutet.

Det i sig lär vara en försvårande omständighet – vad gäller motivationen alltså – och rimligen är det Lille som tar ton här och får det till en mer kontrollerad tillställning igen.

Båda lagen göra mål – nej spelas till 1,62 gånger såsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – nej
Odds: 1,62
Bolag: William Hill
Spelstopp: 21:00, fredag 9 april 2021
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: