Speltips Monaco – PSG 20/11: Tungviktsmöte

Simon Pålsson Publicerat: 20 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är möjligen inte samma tyngd i det här mötet som för ett par säsonger sedan. Men vi rekar med odds inför AS Monaco mot Paris Saint-Germain den 20 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos Betsson!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Gäller nya kunder hos Betsson.

Ett landslagsuppehåll som inte gjorde många glada, förutom lagen som nu har säkrat sina platser i EM 2021 vill säga, är det nu åter dags att hitta tillbaka till klubblagsfotbollen igen. Som vi har längtat efter lite vettiga matcher.

Redan på fredagen är det dags att köra igång i Ligue 1 och här kommer det bli en faktor att bland annat det franska landslaget spelade match bara för ett par dagar sedan. Så sent som på onsdagskvällen var flertalet spelare aktiva i andra länders matcher. Det är ett minst sagt tight schema som nu väntar.

Det kommer också att spelas tre ytterligare matcher i Champions League under slutet på 2020 och det som nu väntar är bråda dagar, inte minst för storklubben Paris Saint-Germain.

Nu toppar man i för sig Ligue 1 redan och är på väg att skaffa sig lite andrum den vägen, men det är lite problematiskt att man ska ha ett så tight spelschema kommande veckor, inte minst med tanke på att den här matchen kommer direkt på.

Men om det är någon klubb och något lag som ska kunna hantera det måste det vara PSG, som har en osannolik bredd och en spets som saknar motstycke nästan i hela fotbollsvärlden.

AS Monaco är en på pappret svår motståndare, men det är viktigt att ha med sig att det inte är ett lag på samma nivå som för ett par säsonger sedan när man rent av vann Ligue 1 och utmanade PSG på allvar. Just nu är man sexa i tabellen med bra häng på Europaplatserna, men med sju poäng upp till Paris Saint-Germain.

PSG saknar tunga pjäser

Kylian Mbappé är äntligen tillbaka i fullt slag igen och han fick ett par minuter mot Sverige så sent som i tisdags. Det kan ha varit vettigt för honom att få lufta benen lite, även om Thomas Tuchel var skeptiskt till att han skulle spela en helt obetydlig match.

I övrigt kan vi ha med oss att en rad tunga spelare står som osäkra kort för PSG. Marquinhos, Leonardo Paredes, Angel Di Maria, Moise Kean och Neymar kan behöva stå över den här matchen. Det är hur som helst ett läge på söäsongen där man inte tänker ta ågra risker med potentiellt tongivande spelare.

I övrigt kan man ha med sig att Juan Bernat, Julian Draxler Thilo Kehrer och Idrissa Gueye är skadade. De spelar definitivt inte matchen.

I hemmalaget är viktige Ruben Aguilar borta med en avstängning, medan andra startspelare som Wiisam Ben Yedder och Aleksandr Golovin inte kan spela av andra anledningar. Dessutom är Fode Ballo-Toure högst tveksam till spel, medan Benjamin Lecomte inte kan stötta laget mer den här säsongen då han skadat handen.

AS Monaco +1,5 spelas till 1,63 gånger smeten hos Betsson.

AS Monaco - PSG

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.

Jämför odds: