Speltips Montpellier – Lyon 15/9: Ligue 1

Simon Pålsson Publicerat: 15 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Lyon gäller som favoriter inför tisdagens bortamatch mot Montpellier i franska Ligue 1 fredagen den 15 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Efter att man valde att stänga ner hela den franska ligasäsongen i förtid förra säsongen har man nu valt att smyga igång säsongen i år lite tidigare. Det gör att vi redan är igång med den franska fotbollen, samtidigt som varken La Liga eller Serie A har kört igång sitt lirande än.

Men det är ingenting vi tänker vara negativt inställda till. Snarare tvärtom. Det är högst välkommet att det nu spelas fransk ligafotboll igen, och man har rent av vågat prova på att ha viss publik på matcherna. I sig är det lite anmärkningsvärt att man är så framstående på det planet nu med tanke på att man så tidigt valde att stänga ner hela förra säsongen. Logiskt? Sådär va?

Men hur som helst. Den här tisdagen ska vi njuta av mötet mellan Montpellier och Lyon, ett av lagen som gäller som någon slags outsider till PSG på förhand. Men för att ha den minsta lilla chans att ställa till det behöver man vara sylvassa redan från start.

Då är det inte särskilt lovande att man redan har tappat poäng, borta mot Bordeaux, och därmed misslyckats med målsättningen att dra ifrån PSG när den franska storklubben inte riktigt är igång än.

Montpellier å sin sida står på en förlust och en vinst. Den senare kom på hemmaplan, och där tror vi att man ska kunna ställa till det en del i år. Det är känslan att man kan göra även inför mötet med Lyon.

Handikappspel

Montpellier kommer till det här mötet utan några skador eller avstängningar, och kan därmed formera sitt bästa lag i matchen. Det säger sig själv att det är en stor fördel för laget, inte minst inför mötet med Lyon på hemmaplan, som alltid är en tuff match. Det kan vara viktigt att ha med sig att man får tillbaka Florent Mollet från avstängningen som höll honom borta sist.

I bortalaget finns ett par spelare som lite osäkra kort, och det rör sig inte minst om Jeff Reine-Adelaide och Moussa Dembele. Bertreand Traoré är dessutom utanför laget och ser ut att vara så ett tag till, om han inte lämnar för Aston Villa. Det är nämligen det som gör att att han inte finns med i laget.

Vad man ska ha med sig är att Houssem Aouar är tillbaka i laget efter att ha haft corona tidigare. Totalt sett är det en stark startelva som bortalaget har med sig, och man bör ha goda chanser att ta tag i taktpinnen här.

Montpellier har tre raka hemmamatcher mot Lyon utan förlust, och vi kan tänka oss att man stretar emot okej igen.

Montpellier +0,5 spelas till 1,83 gånger smeten hos bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få upp till 1 250 spelkrediter!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Montpellier +0,5
Odds: 1,83
Bolag: Bet365
Spelstopp: 21:00, tisdag 15 september 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: