Speltips Montpellier – PSG 5/12: Odds från Frankrike

Simon Pålsson Publicerat: 4 december 2020

Paris Saint-Germain är såklart den stora favoriten inför mötet med Montpellier i franska Ligue 1 lördagen den 5 december 2020.

Montpellier - PSG

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Det är dags för fransk ligafotboll igen den här helgen och två matcher finns det att välja bland på lördagen, där Europaspelande lag (i Champions League) är koncentrerade till att spela innan söndagen. Bland annat ska vi få se Paris Saint-Germain sätta tänderna i Montpellier.

Paris Saint-Germain stod som säkert många såg för en bra insats borta mot Manchester United i den senaste matchen, då man vann med hela 3-1 på bortaplan och skaffade sig ett försprång som förmodligen gör att man är klara för åttondelsfinal i Champions League även den här säsongen. Det var en vinst som jag tror kan fungera stärkande inför fortsättningen.

Men egentligen har det här varit en stark säsongsinledning för den franska huvudstadsklubben, som bortsett från första veckorna har spelat en bra fotboll och tagit poängen som man behöver, inte minst i det inhemska ligaspelet.

Thomas Tuchel är såklart hårt pressad och behöver verkligen vinna för att kunna bibehålla sitt jobb, men så här långt gör han vad som krävs av honom kan man tycka. Nu ser man också ut att krångla sig vidare i gruppspelet i Champions League och det är trots allt vad man skulle göra.

I mina ögon är man också klar favorit inför matchen borta mot Montpellier, även om det bara skiljer två poäng mellan lagen i tabellen. Det är fyra placeringar emellan lagen, men det är utan tvekan PSG som är det bättre laget i slutändan.

Inget skadeläge att orda om

Det man alltid ska ha koll på inför den här typen av matcher är skadeläget, eller andra frånvaroskäl som det kan finnas på viktiga spelare. Men just den här gången ser det inte ut att bli en faktor värd att lägga någon större vikt på.

För i hemmalaget finns det sånär som på Andy Delort inga tapp att tala om och Montpellier kan formera sitt starkaste lag, även om han hade varit given i startelvan i vanliga fall. Det blir såklart ett tapp, men ett hanterbart sådant.

Paris Saint-Germain har haft tunga spelare borta tidigare, men nu ser det lovande ut när man kan formera en stark elva igen. Juan Bernat är saknad, men övriga frånvarande spelare i Mauro Icardi, Pablo Sarabia och Julian Draxler är hanterbara på alla möjliga sätt.

Senast det begav sig vann PSG med hela 5-0 mot Montpellier och jag räknar med att man städar av det här också.

PSG vinner spelas till 1,47 gånger såsen hos Betsafe.

Speltips:

Speltips: PSG vinner
Odds: 1,47
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 21:00, lördag 5 december 2020
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: