Speltips Nantes – Lille 12/8: Fördel gästerna

Axel Sjödin Publicerat: 12 augusti 2022

Fjolårets cupmästare Nantes välkomnar storklubben Lille till Stade de la Beaujoire under fredagskvällen.

Nantes - Lille

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Enligt spelbolagen så är det en väldigt jämn match som väntar då Nantes och Lille drar igång den andra omgången av Ligue 1 under fredagen. Lille gäller som knappa favoriter inför mötet, trots att de har tappat flera tongivande spelare under sommaren.

Lille har sålt spelare för stora summor i årets transferfönster då Sven Botman och Amadou Onana båda har lämnat för Premier League, Renato Sanchez har gått till PSG och Zeki Celik samt Domagoj Bradaric båda har sålts till Serie A-klubbar. Även deras profilerade målskytt Burak Yilmaz har lämnat klubben som bosman.

Mohamed Bayo har istället hämtats in som deras nya anfallsnamn och Bafodé Diakité har värvats in på mittbackspositionen. Det är fortfarande ett klart nedköp jämfört med förra årets trupp, men kanske landar de ett par nya namn innan sommarfönstret stänger.

Deras tapp var dock inget som märktes av då de mötte nykomlingen Auxerre i premiäromgången och körde över dem med 4-1. Lille hade en tvåmålsledning redan i den tredje minuten och Jonathan Davis fick öppna säsongen på perfekt vis med två viktiga mål.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nantes kommer från en stark fjolårssäsong

De regerande cupmästarna Nantes har hållit större delen av truppen intakt sedan fjolårssäsongen. De stod då för sitt bästa resultat i ligan på nästan två decennier och säkrade sin första titel sedan 2001 då de besegrade Nice i den franska cupfinalen i våras.

Det får med alla mått mätt ses som en succésäsong där de lyckades ta sig ut till Europa League. Det lär inte bli lätt för en klubb som Nantes att balansera ligaspel med Europa, men det är på många sätt en vinst att bara få spela i en internationell turnering för klubben.

Deras enda tapp värt att notera är deras unga anfallare Randal Kolo Muani som de förlorade som bosman till Frankfurt under sommaren. Som en av de spelare med högst marknadsvärde i truppen så är det självklart surt att tappa honom utan att få något för det och det återstår att se ifall inlånade Mostafa Mohamed kan fylla hans skor.

Säsongsöppningen har hittills inte gått strålande då de först förlorade supercupen med klara 0-4 mot PSG innan de kryssade mot Angers i den mållösa öppningsmatchen från förra helgen. Att döma av hur bra Lille såg ut förra helgen så kan nog första vinsten behöva dröja ytterligare. Vi spelar på att Lille vinner matchen för 2.60 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Lille vinner
Odds: 2.60
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream:  SportExpressen

Jämför odds: