Speltips Nantes – Toulouse 30/5: Ligue 1-kval

Axel Sjödin Publicerat: 29 maj 2021

En plats i nästa säsongs Ligue 1 står på spel då Nantes tar emot Toulouse i returmötet nu på söndag.

Nantes - Toulouse

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Öppningsmötet i Toulouse slutade 2-1 till Nantes som satt sig i ett bra utgångsläge inför returen och är favorittippade till att få stanna kvar i den franska högstaligan ännu ett år. Toulouse har dock fortfarande hopp då Deiver Machados långskott gav dem ett viktigt mål att med sig in i returen.

Nantes avslutade Ligue 1-säsongen på bästa sätt med att vinna fyra av sina fem sista matcher i ligaspelet och klättrade därmed förbi Nîmes under de sista omgångarna. De undvek på så sätt direktnedflyttning och tar med sig en strålande form in i kvalspelet mot Toulouse. Fyra vinster på de sista fem matcherna är det nämligen bara Lille och PSG som kan matcha.

Det är framförallt målskyttet som kommit igång rejält för Nantes del och i de fem sista matcherna har de hittat nätet hela 14 gånger och bara släppt in fyra. Mycket av framgångarna har dock kommit på bortaplan och 3-0 segern hemma mot Bordeaux var faktiskt deras första seger hemma på Stade de la Beaujoire sedan i slutet av oktober förra året.

Toulouse måste gå framåt

Bortalaget har såklart haft en bra säsong bakom sig i Ligue 2, annars hade de inte varit här i kvalspelet vid säsongens slut. Inte ens de kan dock matcha Nantes form ens mot sämre motstånd och man avslutade säsongen med två kryss vilket gjorde att man missade chansen att sno åt sig andraplatsen och den garanterade uppflyttningen från Clermont.

Deras första kvalmatch mot fjärdeplacerade Grenoble vann de övertygande med 3-0 och det var inget snack om vilket lag som skulle vidare och möta Nantes i det avgörande dubbelmötet. Toulouse är som resultatet vittnar om ett starkt hemmalag och att Nantes lyckades neutralisera dem i öppningsmötet är oroväckande för Toulouse del inför returen.

Målen i öppningsmötet kom tidigt och Nantes ledde i stort sett hela matchen. Toulouse var piskat att gå framåt i plan och hade mer boll men Nantes hade de vassare chanserna. Det finns goda anledningar att tro att vi fortsatt får se en liknande matchbild även på Stade de la Beaujoire på söndag och det är en matchbild som kommer att gynna Nantes.

Nantes var det bättre laget i öppningsmötet och borde nog vunnit med större siffror. Med tanke på deras oerhörda form så är det väldigt svårt att motivera något annat än ett rakt spel på hemmalaget för hela 2.06 hos Betsson. De har visat att de tänker vara kvar i Ligue 1 och att de har en högre nivå än vad gästerna besitter.

  Rygga spelet hos Betsson – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Nantes vinner
Odds: 2.06
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: