Speltips Nice – Lille 11/8: Premiär i Ligue 1

Axel Sjödin Publicerat: 11 augusti 2023

Franska Ligue 1 drar även den igång under fredagen med mötet mellan Nice och Lille på Allianz Riviera.

Nice - Lille

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Inget av lagen lär vara särskilt nöjda med hur det såg ut under fjolåret. Både Nice och Lille lär hoppas på en bättre säsong i år, och en seger i premiären hade varit ett fint steg i rätt riktning för båda lagen.

Nice lyckades till slut klättra upp på nionde plats efter en rätt tung säsong. Didier Digard tog över tränarposten från Lucien Favre och gjorde ganska bra ifrån sig, men ledningen har trots allt beslutat att Francesco Farioli ska få chansen som tränare inför den nya säsongen.

De har visat att de tror på den unge och oerfarne italienska tränaren genom att investera ganska mycket i transferfönstret. Terem Moffi har hämtats in från Lorient och Jérémie Boga från Atalanta, vilket gör att de har spenderat över 40 miljoner euro på att stärka upp anfallet inför i år.

Boga var väldigt bra i Sassuolo, men lyckades aldrig riktigt i Bergamo. Men han kan mycket väl vara ett väldigt bra tillskott i Nice i år ifall han kommer upp i tidigare nivåer.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Topp fyra ska vara målet i år

Lille stod åtminstone för en bättre säsong i fjol än för två år sedan då de inte ens var nära att försvara sin ligatitel. Det blev till slut en femteplats, vilket innebär att de kommer att spela playoff i Conference League i slutet av månaden.

Då Ligue 1 den här säsongen kommer att få en extra Champions League-plats att tävla om så är allt annat än en topp fyra-position ett misslyckande för den franska storklubben. De stod för en ganska svag höst senast, men ifall de kan bygga vidare på den form de visade upp under våren så bör de vara ett topplag i år.

Inför säsongen har de tappat både Timothy Weah, som sålts till Juventus, och Jonathan Bamba som gick gratis till Celta Vigo. Det är en klar försvagning av deras ytterpositioner där vi förmodligen kan förvänta oss någon värvning till innan fönstret stänger. Lille har hittills framförallt lagt pengar på den unge islänningen Hákon Arnar Haraldsson från FC Köpenhamn, samtidigt som de lyckats knyta till sig Samuel Umtiti från Barcelona, som spenderade fjolårssäsongen i Lecce.

Nice var duktiga defensivt under förra året och var det lag som producerade flest resultat där underspelet gick in sett över hela säsongen. De går in med samma stabila defensiv nu i höst och då inget av lagen riktigt kanske har fått anfallsspelet helt på plats ännu så lockar underspelet återigen för de 2.04 gånger pengarna som Coolbet erbjuder.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.04
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, fredag 11 augusti
TV: 
Stream: