Speltips Paris SG – Clermont 11/9: Stort manfall

Martin Efvergren Publicerat: 9 september 2021

Nykomlingen Clermont har inlett starkt i Ligue 1 och nu väntar tuffast tänkbara motstånd i Paris SG på bortaplan. Matchen spelas lördagen den 11 september med avspark kl 17.00.

Paris SG – Clermont

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

PSG:s värvningar den här sommaren har inte direkt gått under radarn och så här långt har man sett fast beslutna ut om att ligatiteln inte får slarvas bort den här säsongen. Det trots att Mauricio Pochettino knappt har kunnat använda sig av nyförvärven.

Wijnaldum har spelat samtliga fyra ligamatcher, men Ramos och Donnarumma har ännu inte gjort någon minut och Messi gjorde ett första inhopp senast.

Trots det har man gått rent efter fyra spelade omgångar. Innan landslagsuppehållet slog man Reims med 2-0 på bortaplan. Dessförinnan hade man besegrat Strasbourg och Brest med 4-2 och i premiären vann man med 2-1 borta mot Troyes.

Något mer överraskande är att nykomlingen Clermont också är obesegrade efter fyra matcher. De inledde med att besegra Bordeaux med 2-0 borta och därefter slog man Troyes hemma med samma siffror.

De två senaste matcherna har man kryssat efter starka vändningar. Mot Lyon borta låg man under med 3-1 med tio minuter kvar och lyckades vända till 3-3. Senast, hemma mot Metz, vände man 0-2 till 2-2.

Clermont ser ut att komma med en skadefri trupp till den här matchen medan PSG är långtifrån detsamma. Bernat, Ramos, Dagba, Kurzawa, Icardi, Verratti och Mbappé är alla osäkra kort. Därtill har Messi, Neymar, Di Maria och Paredes varit på ett utdraget landslagsuppdrag i Sydamerika och missar därför den här matchen.

100 KRONOR FREEBET – HOS MR GREEN! Mr Green är ett av marknadens hetaste spelbolag nu – med odds på alla möjliga marknader. Ett perfekt läge att prova och få 100 kronor freebet som ny kund? Läs mer eller registrera dig här!

  hämta freebet – 100 kronor hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Kraftigt försvagat PSG

Pascal Gastiens Clermont slutade på andraplats Ligue 2 och det var mycket tack vare en väldigt solid försvarsorganisation som man kunde säkra avancemanget till Ligue 1. På 38 matcher släppte man bara in 25 mål och var med det överlägset bäst i Ligue 2.

Man inledde också den här säsongen med att hålla nollan i de två inledande matcherna. Därefter har man släppt in totalt fem mål i de två senast matcherna och sammantaget är det kanske offensiven som imponerat mest. Där är anfallaren Mohamed Bayo det främsta hotet. Han gjorde 22 mål förra säsongen och har redan prickat in tre den här säsongen.

Trots ett stort manfall är PSG, som alltid, stora favoriter i den här matchen. En hemmaseger ger cirka 1.28 gånger insatsen.

Spelbolagen är också klart inne på att det här kommer att bli målrikt. Att båda lagen gör mål ger endast omkring 1.73, vilket är märkbart lågt med tanke på att det är PSG som möter en nykomling på hemmaplan.

Frågan är dock hur potent PSG:s offensiv kommer att bli med så många spelare borta. Om Mbappé inte är fit nog för att starta har Pochettino inte mycket att laborera med. Julian Draxler och 17-åring Ismael Gharbi är nog de som ligger närmast till hands att få starta längst fram.

Dessa förutsättningar gör förstås att Clermonts chanser ökar markant. PSG kommer ändå kunna formera ett bra lag men man kommer sannolikt inte vara lika spetsiga framåt. Bäst spelvärde finner jag därför i att det kommer göras under 3.5 mål i den här matchen till 1.75 gånger pengarna hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Speltips:

Speltips: Under 3.5 mål totalt
Odds: 1.75
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 17:00, lördag 11 september 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: