Speltips Paris SG – Marseille 13/9: Sjukt intressant match

Martin Efvergren Publicerat: 13 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Förra säsongens etta och tvåa drabbar samman i andra omgången av Ligue 1 och det här toppmötet kunde knappast komma olägligare för sjukstugan Paris SG. Förutsättningarna gör den här matchen väldigt intressant, inte minst ur ett bettingperspektiv.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Corona-viruset härjar vilt i Paris SG-lägret och med en diger frånvarolista kammade man noll i premiären borta mot Lens i torsdags. Lens vann matchen med 1-0 där PSG saknade Mbappé, Marquinhos, Navas, Icardi, Paredes, Di Maria och Neymar.

Det ser således tufft ut för de regerande mästarna då ett förmodat toppmöte mot Olympique Marseille stundar bara tre dagar senare. Visserligen har man seriens överlägset bästa och bredaste trupp men av insatsen mot Lens senast att döma kan det här komma att bli en riktigt knepig inledning på säsongen för PSG.

Marseille fick en bättre start på säsongen men man var på vippen att slarva bort segern borta mot Brest i premiären. Man vann dock till slut välförtjänt med 3-2.

André Villas Boas är sedan maj förra året tillbaka i den toppfotbollen och efter att ha misslyckats i Premier League och därefter verkat i Ryssland och Kina har han verkligen lyckats få styr på detta svårbemästrade Olympique Marseille.

Förra säsongen var alltså hans första i Ligue A och då lyckades han stabilisera OM i toppen av ligan, vilket till slut gav en andraplats då säsongen avbröts att man spelat 28 matcher. Visserligen hela 12 poäng bakom ettan PSG men med sex poängs marginal ner till trean Rennes.

Försvagad offensiv

Eftersom ligan avbröts innan den var färdigspelad och, till skillnad från andra ligor, aldrig återupptogs så hann de här båda lagen bara mötas en gång. Den matchen, precis som denna, spelades på Parc de Princes där Paris SG vann klart med 4-0.

Nu ser dock förutsättningarna en aning annorlunda ut och Marseilles chanser att besegra PSG för första gången sedan 2011 har nog aldrig sett bättre ut på förhand.

Med nästan en hel startelva på frånvarolistan är PSG förstås kraftigt försvagat. Mot Lens i premiären kunde man visserligen ändå formera en startelva god nog för att vara ett topplag i den här ligan, men det som framförallt saknades var den offensiva spetsen då avsaknaden av Mbappé, Neymar och Icardi syntes tydligt.

Spelmässigt kunde man dock, i vanlig ordning, dominera stort medan Lens kontrade snabbt och effektivt. Villas Boas har pratat om det inför den här matchen och det är inte otänkbart att vi kommer få se en liknande matchbild här, där PSG, trots sitt bortfall, dominerar händelserna medan OM satsar på snabba omställningar.

Sjuktstugan Paris SG är ändå klara favoriter i det här mötet enligt oddssättarna och det säger en hel del om hur överlägset mycket bättre trupp man har jämfört med konkurrenterna i den här serien.

Den ovanliga förutsättningarna gör den här matchen svårbedömd men också väldigt intressant. Oddssättarna tror att det kommer göras många mål i den här matchen, men jag ser en hel del som pekar mot motsatsen.

PSG är framförallt försvagade offensivt sett och precis som i premiären kommer man sannolikt inte göra de mål man brukar göra på ren individuell briljans. Från Marseille-hållet låter det inte som att man kommer ösa på framåt utan istället försöka försvara sig samlat och satsa på omställningar.

Med de faktorerna i beaktning kan det här mycket väl komma att bli en mer låst tillställning. Därför finner jag ett fint spelvärde i nedan underspel.
Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 100% bonus upp till 100kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1.80
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:00, söndag 13 september 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: