Speltips PSG – Brest 9/1: Måttlighet

Simon Pålsson Publicerat: 8 januari 2021

Paris Saint-Germain letar efter sin identitet den här säsongen, men man har nog inte hittat den till mötet med Brest den 9 januari 2021.

Paris Saint Germain - Brest

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Förhoppningen var att det bara skulle vara att vifta lite med trollspöet för Mauricio Pochettino och sen skulle allting kännas bra igen. Men så har inte riktigt blivit fallet för argentinaren, som i veckan gjorde sin första match som ny PSG-tränare.

Då spelade laget bara 1-1 borta mot Saint-Etienne i ännu ett i raden av misslyckanden den här säsongen och även om man trots allt ligger tvåa i tabellen kan man inte kalla säsongsinledningen något annat än riktigt svag.

Att man letade sig vidare till slutspelet i Champions League var någon form av minimikrav för att inte hela skiten skulle explodera, men det är uppenbart att man inte är nöjda med hur det här har sett ut. Det är just därför som Thomas Tuchel fick lämna.

Min känsla är att Mauricio Pochettino får ordning på det här – med tiden. Men redan till helgens match mot Brest? Nej, det är för tidigt att förvänta sig stordåd till den matchen.

Brest har haft en ganska stark säsongsinledning, parkerar säkert i mitten och har faktiskt Europaplatserna inom räckhåll.

PSG kan inte köra över Brest än

Det går att säga en hel del om inledningen på säsongen i stort, men man ska inte heller glömma att Paris Saint-Germain faktiskt har haft uppenbara problem med skador på nyckelspelare och att det fortsätter att vara ett problem för laget inför den här helgens ligaomgång.

Det är såklart allra värst att Neymar inte kan spela och det hade varit ett tapp i alla lag i hela världen. Nu har man i för sig fått tillbaka Mauro Icardi i träning, men han har bara två träningsdagar i benen och det känns kanske lite väl tidigt att låta honom spela på allvar här.

Men skadelistan i stort är betydligt större än så. Juan Bernat, Presnel Kimpembe, Danilo Pereira, Leonardo Paredes och Rafinha kommer inte att kunna spela matchen. Alessandro Florenzi och Layvin Kurzawa ser också utan att stå utanför.

Allt det här kan jämföras med bortalaget Brest, som bara har Denys Bain utanför laget. I övrigt kan man formera sin starkaste elva och det vet vi sedan tidigare att det behövs för att slå PSG.

Brest +2,5 spelas till 1,68 gånger såsen hos CampoBet. Här har PSG blivit på tok för stora favoriter på förhand.

Speltips:

Speltips: Brest +2,5
Odds: 1,68
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, lördag 9 januari 2021
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: