Speltips PSG – Lens 1/5: Felfokus

Simon Pålsson Publicerat: 30 april 2021

Paris Saint-Germain behöver kalibrera sitt fokus till dubbla fronter. Kan man vinna hemma mot topplaget Lens utan problem?

Paris Saint-Germain - Lens

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det såg länge ut som att Paris Saint-Germain skulle göra en väldigt bra semifinal mot Manchester City och skaffa sig ett perfekt utgångsläge inför returen, men efter två insläppta mål i den andra delen av den andra halvleken ligger man plötsligt under inför det andra mötet.

Det är en match som spelas på tisdag och rimligen är det där som spelarna Paris Saint-Germain har sitt fokus. Att det är Champions League som man helst prioriterar har man bevisat med all önskvärd tydlighet hela säsongen.

Dels vet vi detta eftersom flertalet spelare har sagt att det stora målet är att vinna Champions League, och dels går det att räkna ut med tanke på att i stort sett samtliga spelare i truppen redan har vunnit ligan i Frankrike upprepade gånger.

Men allra mest bevisas det av att Paris Saint-Germain nu står noterade för åtta (!) förluster i Ligue 1 under säsongen, mer än på många, många år. Det är tydligt att man inte lyckats hålla fokus på toppstriden i Ligue 1 hela året.

Samtidigt återstår det nu bara fyra matcher och man har en poäng upp till Lille, varpå man inte har allting i egna händer inför avslutningen. Då måste Paris Saint-Germain vinna de fyra sista matcherna, troligen, för att inte riskera att missa en ligatitel.

Lens har en nyckelroll

Faktum är att Lens, som nu är femma och har en god chans att nå Europa League nästa säsong om man håller i det här hela vägen, har en nyckelroll inför avslutningen på säsongen.

Först möter man nu Paris Saint-Germain på bortaplan, i en match där man hoppas göra som i höstas och vinna med 1-0 mot huvudstadslaget.

Nästa helg spelar man mot serieledande Lille, då på hemmaplan, och kan med en vinst eller poäng där istället hjälpa Paris Saint-Germain till serieledningen.

En sak är säker och det är att Paris Saint-Germain får det tufft mot Lens, ett lag som ofta gör mål, som går mot Europa, som behöver sina poäng för att Marseille jagar bakifrån och som inte minst vann mot Paris Saint-Germain senast lagen möttes.

Båda lagen göra mål spelas till 1,80 gånger såsen hos CampoBet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,80
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 17:00, lördag 1 maj 2021
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: