Speltips PSG – Lille 3/4: Seriefinal

Simon Pålsson Publicerat: 3 april 2021

Ligue 1 är tillbaka efter landslagsuppehållet. Blir det Paris Saint-Germain eller Lille som tar över serieledningen den 3 april 2021?

Paris Saint Germain - Lille

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit 30 minst sagt intressanta och underhållande omgångar i den franska fotbollen, och vid en snabb blick på tabellen kan man luras att tänka att det den här säsongen har funnits flera lag bakom Paris Saint-Germain som verkligen har steppat upp.

För som det ser ut i skrivande stund har Lille samma poäng som Paris Saint-Germain i toppen, med Lyon endast tre poäng bakom, och AS Monaco ytterligare en poäng bakom. Så jämnt har det inte varit i mannaminne och Ligue 1 känns därmed hetare än någonsin.

Men om man ska vara riktigt ärlig är så inte fallet. Det handlar snarare om att Paris Saint-Germain är sämre än vad man brukar, och att Paris Saint-Germain har tappat poäng i var tredje match den här säsongen. Det har inte hänt på många, många säsonger.

Paris Saint-Germain har dessutom sju (!) förluster. Vi upprepar: SJU FÖRLUSTER. Det är svindlande många för att vara ett lag som Paris Saint-Germain i den här serien. Det tyder också på att man har ett lagbygge som inte är sig likt.

Å andra sidan kommer Paris Saint-Germain från två starka prestationer i Frankrike, med vinst mot Lille i cupen (3-0) och vinst borta mot topplaget Lyon senast (2-4) i ligan. Det gör att det inför den här matchen är Paris Saint-Germain som toppar tabellen, men på samma poäng som Lille.

Lille har två raka förluster, varav en mot Paris Saint-Germain i cupspelet, men för deras del kom landslagsuppehållet nog alldeles perfekt. Det här är ett lag som är svårslagna (färst förluster i hela ligan, bara tre stycken) och Paris Saint-Germain kommer inte att kunna köra över laget igen. Det tror jag inte.

Speltips i Ligue 1

Det här har varit en säsong med alldeles för många skador för Paris Saint-Germain, och inte minst har det varit ett problem med skador på Neymar igen. Men av allt att döma är den brasilianske stjärnan tillbaka nu. En hel del pekar nu på att han kommer att kunna spela den viktiga kvartsfinalen mot Bayern München.

Paris Saint-Germain har en god chans att skrälla i det mötet, inte minst med tanke på att motståndarna saknar sin stora stjärna Robert Lewandowski.

Men nog om det nu. Det är ett viktigt toppmöte med Lille som väntar först. Då saknar Paris Saint-Germain ett par spelare: Marco Verratti, Alessandro Florenzi och Juan Bernat. Dessutom har man viss osäkerhet kring Abdou Diallo, Mauro Icardi och Pablo Sarabia.

I bortalaget finns det bara en spelare som är borta och det är Jeremy Pied. Det som blir intressant är att se den turkiske landslagsanfallaren Burak Yilmaz, som var helt magisk under landslagsuppehållet och som kommer med god form til lden här matchen.

PSG har sju raka vinster mot Lille och det talar såklart för hemmalaget.

Båda lagen göra mål spelas nu till 1,95 gånger såsen hos Hajper.

  Rygga spelet hos hajper – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1.95
Bolag: Hajper
Spelstopp: 17:00, lördag 3 april 2021
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo