Speltips PSG – Lorient 16/12: Motreaktion

Simon Pålsson Publicerat: 16 december 2020

Paris Saint-Germain föll tungt mot Lyon senast och behöver nu tre viktiga poäng hemma mot Lorient i franska Ligue 1 den 16 december 2020.

Paris Saint Germain - Lorient

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Det har varit en tung inledning på säsongen för Paris Saint-Germain, som har haft svårt att bibehålla fokus över samtliga matcher, tävlingar, resor och allt vad man nu behöver anpassa sig till under rådande omständigheter.

Det är också erkänt så att Frankrike är ett tufft land att leva i under restriktionerna som nu finns, även om det har lättats markant. Ett tag var publiken tillbaka på läktarna också och det gav en nödvändig injektion till inte minst Paris Saint-Germain.

Men sett över hela säsongsinledningen är det uppenbart att Paris Saint-Germain på intet sätt har nått sin allra högsta nivå än. I Champions League var man illa ute efter förluster mot både RB Leipzig och Manchester United, men i slutändan löste den franska storklubben avancemanget utan större bekymmer.

Nu är Paris Saint-Germain vidare till slutspelet där FC Barcelona väntar i åttondelsfinalen. Exakt vad det innebär får vi väl se om två månader, mycket kan hända till dess, men rimligen bör Paris Saint-Germain ha en väldigt god chans att vinna. Men då behöver man trappa upp.

Min personliga känsla är att Paris Saint-Germain haft lite svårt att motivera sig efter finalförlusten mot Bayern München i somras, och den inledning på säsongen som plötsligt kom från ingenstans har varit svårhanterlig för PSG. Det är väl egentligen ganska uppenbart.

Paris Saint-Germain vinner igen

Senast i helgen, hemma mot Lyon, fick vi se Paris Saint-Germain göra en direkt undermålig insats och förlora med uddamålet. Detta trots att PSG spelade med en man mer. Matchhjälte blev för övrigt ingen mindre än Tino Kadewere, som gjorde sig ett namn i Allsvenskan förra säsongen.

Paris Saint-Germain har nu halkat efter i tabelltoppen och har en poäng upp till serieledningen, men har både Lille och Lyon framför sig efter helgens omgång. Det är en rejäl missräkning, men det ska extremt mycket till för att man inte vinner den här ligatiteln ändå. Till slut.

Paris Saint-Germain har visat sig vara svåra att lita på under inledningen på säsongen, men det man ska ha med sig inför mötet med Lorient, ett lag som vann senast men som innan dess hade fyra raka förluster, är att det kan komma en motreaktion.

Efter helgens förlust vill Paris Saint-Germain visa för sig själva och alla andra att det bara var ett olycksfall i arbetet. Därför räknar jag iskallt med en vinst här.

Paris Saint-Germain vinner och håller nollan spelas till 2,00 gånger såsen hos Betfair.

Speltips:

Speltips: PSG vinner mot noll
Odds: 2,00
Bolag: Betfair
Spelstopp: 21:00, onsdag 16 december 2020
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: